За Зеленським тюрма плаче

Поділитися

Звертаю увагу Генерального прокурора України, що майбутній кандидат у президенти Володимир Зеленський грубо порушує Конституцію України, а також рішення Конституційного суду №10 від 14 грудня 1999 року.

У своєму відеозверненні від 24 березня 2014 року, яке він і досі не спростував, Зеленський каже, щоб «восток как хотєл, так і говоріл».

Наголошую громадянинові України Зеленському, що згідно статті 10 Конституції України, Державною мовою в Україні є українська мова. Мова меншин може вільно розвиватися, але «как хочєтся» – не вийде, бо СТАТУС державної має українська, а не російська мова. Що означає цей статус, пояснює Конституційний суд. Українська мова – це ОБОВ’ЯЗКОВИЙ ЗАСІБ СПІЛКУВАННЯ у всіх органах влади, а також у всіх ПУБЛІЧНИХ сферах. Чого не сказано про мову меншин – російську.

Згідно статті 382 Кримінального кодексу України порушувати рішення Конституційного суду заборонено, бо за це передбачене покарання: або штраф до тисячі неоподаткованих мінімумів, або позбавлення волі від 3 до 8 років.

Поки Зеленський був діячем шоу-бізнесу – поки йому сходили з рук його антиукраїнські випади. Тепер, коли громадянин Зеленський вирішив стати політиком, перш ніж говорити хоч одне криве слово в бік української мови, треба 100 разів думати. Тим більше, якщо він планує стати майбутнім Гарантом.

Принагідно нагадую про різницю між особистим простором і публічним. В особистий простір ніхто не втручається на відміну від публічного простору України.

Правильно, громадянине Генеральний прокуроре?

Лариса Ніцой

У Тернополі “оздоровлюють” торфом тільки учнів 16 школи, студентів педагогічного університету та малюків садочку №35

Криміналив, бо не вистачало грошей на випивку