СБУ накрила “піраміду” скупки голосів на користь Юлії Тимошенко. Коли накриють порошенківську?

Поділитися
НАРДЕП Валерій Дубіль.

Служба безпеки України викрила «сітку» з підкупу виборців партії «Батьківщина» по всій Україні, а також оприлюднила відео переговорів тих, хто нібито організовував скупку голосів.

Схему з втручання у хід виборів президента нібито організував депутат з фракції “Батьківщина” Валерій Дубіль.

За даними ЗМІ, він координував і фінансував цю виборчу піраміду.

Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника.

Одним з них, як стверджується, був член ВО “Батьківщина” Руслан Богдан
СБУ накрило «сітку» Тимошенко

Обшуки проводили співробітники СБУ та Державного бюро розслідувань у рамках кримінального провадження для недопущення створення виборчих пірамід.

НАРДЕП РУСЛАН БОГДАН З “БАТЬКІВЩИНИ”

Про це розповів заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в четвер у Києві, уточнивши, що обшуки не стосувалися партійних офісів.

СБУ показало платіжні відомості групи з 151 округу в Полтавській області, де вказано 216 старших на виборчих дільницях і 3250 членів низових “десяток”.

На підставі них слідство припускає, що загалом в Україні в піраміду могли бути залучені понад 680 тисяч осіб.


На найнижчому рівні перебували місцеві жителі, які мали забезпечити необхідну кількість голосів на користь конкретного кандидата.


Хто стоїть за системою скупки?

Підставою для обшуків стала інформація про створення злочинної організації за участю і з провідною роллю громадян Росії та України, які співпрацюють з російськими спецслужбами.

“У значній частині регіонів сьогодні проводять понад 30 обшуків. Мета – документування створення так званих виборчих пірамід і недопущення їх використання на виборах”, – заявив Кононенко. За його словами, підставою стала інформація про створення злочинної організації за участю і з провідною роллю громадян Росії та України, які співпрацюють з російськими спецслужбами.

Як стверджується, керівником всієї цієї організації є народний депутат України, ім’я якого в СБУ не називають прямо але оприлюднили документ з його прізвищем – Руслан Богдан.

Під ним були три координатори, відповідальних за різні регіони. Під кожним з них – координатори нижчого рівня, які відповідають за дві області, і так далі.

На найнижчому рівні перебували місцеві жителі, які мали забезпечити необхідну кількість голосів на користь конкретного кандидата, зокрема оприлюднені списки таких людей з міста Ірпінь Київської області.

За даними СБУ, загалом мережа планувала залучити до своєї діяльності понад 600 тисяч осіб. На брифінгу в СБУ було продемонстровано переговори кількох осіб, які обговорювали деталі проведення агітаційних хвиль та розмір виплат агітаторам. Три мільйони гривень планували витратити лише на Хмельницьку область, розповів заступник голоси СБУ.
За нашими даними, у партійні штаби силовики не заходять, агітаторів виловлюють поодинці на інших робочих місцях, вилучають зарплатні відомості, грошові кошти та розписки щодо їх отримання. Джерела кажуть, що в ході обшуків поки що ніхто не затриманий. Також, вони підтвердили, що координував та фінансував усю цю передвиборчу «фінансову піраміду» партієць Тимошенко Валерій Дубіль.
Ніде правди діти, робота проводиться масштабно та сумлінно. Є лише одне питання: а де така сама викрита сітка від штабу Порошенка? Де записи переговорів, зарплатні відомості, гроші, документи – все те ж саме, тільки очолюване «завгоспом президента» Березенком


Попередній аналіз виборчих програм кандидатів у Президенти України

У лесбійській сім’ї прем’єр-міністра Сербії Ани Брнабич народився син