У Чорткові триває будівництво житла для військовослужбовців Збройних Сил України

Поділитися


На Тернопільщині у місті Чорткові тривають будівельні роботи житла в рамках реалізації масштабного проекту будівництва гуртожитків поліпшеного типу для військовослужбовців військової служби за контрактом. У цьому районному центрі для захисників Вітчизни зводять дві будівлі, куди невдовзі заселиться 250 військовослужбовців. Також, на території військового містечка, де дислокується підрозділ окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗС України, здійснюється реконструкція котельні та їдальні.
Як повідомив технічний директор підрядної організації Іван Повшок будівлі уже зведено і зараз відбувається утеплення даху.
– Повністю підведено зовнішні мережі. Зараз уже монтуємо електрику і сантехніку. Гуртожитки будуть забезпечені автономними електрокотлами. А щоб не було перебоїв з гарячою водою кожен санвузол планується облаштувати електричними бойлерами, – зазначив Іван Повшок.
Під час будівельних робіт застосовуються сучасні європейські технології: вентиляційні та опалювальні системи. Усе робиться для комфорту військовослужбовців, які тут проживатимуть. Проект з житловим фондом для військовослужбовців у Чорткові продуманий до деталей. Він відповідає стандартам НАТО. Для того аби захисники України змогли заселитися у новенькі будівлі з державного бюджету України буде виділено 33 млн. гривень. За ці кошти планується виконати усі необхідні роботи: від улаштування фундаменту до встановлення сантехнічних приладів та благоустрою території.

Василь Лабай, інформаційне агентство оборонного відомства, фото автора

На п’яту річницю Майдану Заставний склептоманить “Україну”?

У 2018 році в Тернопільській області вирощено 394 тонн риби