У Тернополі пройшла Хресна хода

Поділитися


Вчора у центрі Тернополя відбулась Хресна хода. Тернополяни-християни, які  за віросповіданням є греко-католиками, несли 80-кілограмовий дерев’яний хрест. Примазалась до дійства і влада з депутатами, бо зазвичай в акції бере участь до десяти тисяч тернополян.

Цього дня, до речі, у Тернополі був митрополит Епіфаній Православної церкви України, але як і в політиці, поділене духовенство дбає про своє  матеріальне, а не духовне відродження України, тому православного духовенства не побачили плече в плече з греко-католицьким.

Під час хресної ходи віруючі молились за мир та перемогу України, за здоров’я та успіхи рідних. Пройшовши десяток стацій, на Театральному майдані політики і влада, які брали участь у заході, попіарились на очах кількох тисяч краян, поклавши квіти перед хрестом та меморіалом Героїв Небесної Сотні та бійців, які загинули, обороняючи Україну від російської агресії.

На жаль, наше духовенство ще жодного разу не запитало представників міської та обласної влади, чому в нашому краї такий бедлам, погані дороги, неякісні комунальні послуги, жахливий громадський транспорт, знищують комунальні аптеки та інші заклади…

Навпаки, духовество підігрує у пануванні захланної влади над народом. От хто з духовества сказав міському голові Тернополя Сергію Надалу – пане мер, для чого ви знищуєте парки в Тернополі? Чи хтось заїкнувся голові Тернопільської облдержадміністрації Степану Барні з приводу ганебних ремонтів доріг? Чи хоч один духівник сказав голові Тернопільської облради Віктору Овчаруку чому знищуються комунальні аптеки? Навпаки, духовенство ще користає під час цих “прихватизаційних” процесів: то земельку в парку, то дитсадочок садочок задурно…
Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівського Василій Семенюк обслужив Петра Порошенка в катедральному соборі, підігравши у його передвиборчому турі. 


За тиждень більше 5 тисяч мешканців Тернопільщини тимчасово змінили місце для голосування

Порошенко випередив Зеленського