У Борщові заснували федерацію шахів

Поділитися

9 червня 2019 року стане пам’ятною датою для борщівських шахів. Саме цього дня відбулись Установчі збори засновників Федерації шахів Борщівщини – громадської організації, метою діяльності якої є сприяння розвитку шахів в межах об’єднаних територіальних громад та сільських рад Борщівського району Тернопільської області, підвищення їх ролі у всебічному і гармонійному розвитку особи, формування здорового способу життя, задоволення та захист спільних інтересів своїх членів.

Учасниками історичного зібрання одноголосно прийнято рішення про визначення найменування організації та юридичної адреси, затверджено Статут та обрано керівний склад. Попереду ще велика та нелегка робота щодо реєстрації Федерації згідно чинного законодавства, розробки власного логотипу, програми, залучення нових шахістів, меценатів, але найважливіший крок у становленні шахового спорту на Борщівщині вже зроблено.

Як і годиться, таку визначну подію борщівські шахісти відзначили … шаховим турніром під символічною назвою «Успішний старт». У дружньому колі, з хорошим настроєм та позитивними емоціями гравці зіграли 7 турів, маючи по 15 хвилин до кінця партії. Переможцями стали: І місце – Кизима Руслан, ІІ місце – Кубей Яків, ІІІ місце – Романець Роман.

Ігор Багрій – новообраний президент Федерації шахів Борщівщини нагородив переможців медалями та грамотами, а всіх присутніх привітав із вдалим початком і заснуванням першої серед районів області шахової федерації. Вірю, що з такою ініціативою та ентузіазмом шахи на Борщівщині дійсно матимуть не лише успішний старт, а й розвиток і процвітання.
‎Тетяна Скорохід

Святослав Вакарчук у Тернополі краще б якісно представив Аллу Квач, ніж розпорошувався на дискредитовану тернопільську команду “Голосу”

У Борщові ледь не згорів кабінет голови райдержадміністрації