Святослав Вакарчук у Тернополі краще б якісно представив Аллу Квач, ніж розпорошувався на дискредитовану тернопільську команду “Голосу”

Поділитися


Вчора на Тернопільщину завітав Святослав Вакарчук. Співак у статусі політичного лідера відвідав Бережани, Теребовлю і Тернопіль. У файному місті вранці співак пробіг 11 кілометрову дистанцію Ternopil Half Marathon 2019

Початок зустрічі у Тернополі анонсували на 20 годину, але вона розпочалася із годинним запізненням. Спочатку якийсь дилетант-ведучий намагався втримати увагу присутніх, але це йому погано вдавалось. Врешті о 21 годині вийшов на сцену Сергій Притула і почав представляти команду партії Голос від якої сам балотується до Верховної Ради під №30. Робив він це якось хаотично. Помітно було, що наш земляк не надто готувався. Потім почав розповідати байки про повноваження органів влади. Посипався остаточно. Врешті Притула передав слово перекотиполю семи партій, кандидату в нардепи від теребовляноського виборчого округу №166 Олегу Вітвіцькому. Виглядало все це косо-криво.

Найкрутішим кандидатом в депутати від “Голосу” на мажоритарних округах Тернопільщини є Алла Квач. На посаді мера Заліщик пані Алла не скорилася порошенськівській камарільї Заставного-Барни. Так сталося, що ця мужня жінка втратила сина в АТО. Але толково пояснити 20-ти тисячам присутнім на Театральному майдані хто перед ними виступає так ніхто й не зумів. А на окрузі цієї жінки одіозний нардеп Олег Барна, скомпрометований мер Чорткова Шматько…

Не дали слова й інтелектуалу “Голосу” Ярославу Юрчишину, який очолював одну з найавторитетніших в світі антикорупційну організацію Transparency International Ukraine. Присутні не хотіли слухати надалівського прихвостня Максима Черкашина, хоч він є одним із організаторів фестивалю “Файне місто”. Він що, концерти йде організовувати у парламенті? Про його 5-річну службу найскандальнішому меру Тернополя Сергію Надалу ніхто не згадував.

Виступ актора, режисера, кіборга з Донецького аеропорту Андрія Шараскіна -“Богеми” не викликав інтересу. Було помітно, що присутня публіка реагує лише на Вакарчука та Притулу – медійних розкручених персон. Фільм “Добровольці Божої чоти” присутнім мало про що говорив.

Чи проголосує 21 липня за “Голос” і їхніх кандидатів – велике питання. Звісно, зібралося на майдані рекордна кількість глядачів. Проте, це було через перший халявний концерт “Океану Ельзи” у Тернополі. Старші люди прийшли послухати Вакарчука-політика. Його виступ виявився сирим і ніяким – за все хороше проти всього поганого. Молодь відверто скучала, слухаючи словесну еквілібристику Славка, що не дуже йому вдавалась. Завершив Вакарчак спіч, що на безкоштовному концерті не буде агітувати за свою партію, а потім безсоромно просив віддати голос за його “Голос” 21 липня. Чоловіки і жінки, які прийшли з дітьми, були відверто розчаровані із ніякої політичної промови. А от молодь не задумувалась, що безкоштовний концерт – це відвертий підкуп виборців, як роздача гречки. Концерт же загалом вдався, але відчуття, що ми стали свідками чергового лохотрону не полишало автора протягом кількох годин. У 2002 році так ніяково було після виступу Ющенка і представлення його посіпак. У 2012 році такою ж пустою була зустріч лідера УДАРУ Віталія Кличка з тернополянами. Але чи увімкнуть тернополяни критичне мислення? Чи порівняють політичні програми різних партій? Наразі зрозуміло, що в Тернопільській області розпочалась активна боротьба за так званий патріотичний електорат, на який претендує і Порошенко, і Гриценко, і свободівці з когортою політичних заробітчан….


Чому падає рейтинг Путіна?

У Борщові заснували федерацію шахів