У Зеленського буде корпоративна монобільшість у Верховній Раді із 247 нардепів

Поділитися

Поки ми спали, партія Зеленського перемагала на виборах. На тепер ЦВК порахувала 50,24 % протоколів та голоси зі 197 мажоритарок, за якими партії набрали:

Слуга Народу – 42,44%
ОПЗЖ – 12,87%
ЄС – 8,65%
Батьківщина – 8,02%
Голос – 6,39%

Загальна явка склала 49,84 %. Ці громадяни обрали Україні парламент, де президентська партія з високою ймовірністю, матиме монобільшість у 247 голосів.
Адже вже зараз, до порахованих ЦВК 122 списочних депутатських місць додаються ще й 125 переможців СН по округах.

Весільні фотографи, тамади, ведучі корпоративів та інші “ховрашки не роверах” впевнено обходили місцевих регіональних князьків, що роками прикормлювали округи. Усі ці люди скоро вперше потраплять в сесійну залу, разом з Тимошенко, Порошенком і його Медведчуком, що вже нагострили зуби. Ситуативна коаліція буде потрібна ховрашкам тільки в разі голосування за конституційні рішення. Але можна лише уявити, що з ними робитиме “ситуативна опозиція” з мастодонтів, які звикли все вирішувати, а тепер нічого не вирішують.

За результатами парламентської кампанії, на Україну очікують, вочевидь, ще й дострокові місцеві вибори. Президентській партії необхідно закріпити результат, повідомляє The Newsroom Адже, разом з монобільшістю, Зеленський та його ховрашки отримують на свої плечі весь тягар відповідальності за рішення, і перекинути це на опонентів і попередників вже не вийде. Відтепер, всі факапи держави – це їхні факапи. Зробили їх знову? Ок, молодці. Ну, а тепер працюй-ТЕ.

Теребовля, Бучач, Гусятин і Монастириська залишили старого нардепа

Ігор Василів переміг Михайла Головка у “північному окрузі”