Зеленський призначив бізнесмена-кондитера Бондаренка головою Закарпатської облдержадміністрації

Поділитися

Президент України Володимир Зеленський у ході візиту до Ужгорода в суботу, 6 липня, представив новопризначеного голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка, повідомляє прес-служба глави держави.

Указ про призначення Бондаренка на посаду голови ОДА президента підписавнапередодні. 5 липня він також увільнив Івана Дурана від тимчасового виконання обов’язків голови облдержадміністрації.

Представлення відбулося у приміщенні Закарпатської митниці, і більшість заяв президента стосувалося роботи саме цього органу і необхідності боротьби з контрабандою в прикордонному регіоні, повідомляє dt.ua

В Ужгороді Зеленського супроводжували в. о. голови СБУ Іван Баканов, керівник Офісу президента Андрій Богдан із заступниками Русланом Рябошапкою й Олексієм Гончаруком, голова Державної митної служби Максим Нефьодов і в. о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

Після відомого на всю країну та до певної міри одіозного Геннадія Москаля Закарпаттям керуватиме бізнесмен-кондитер з Мукачева Ігор Бондаренко, який народився та виріс у Криму. Йому 54 роки, починав кар’єру військовослужбовцем, але звільнився з лав армії ще на початку 1990-х. Тоді започаткував власний бізнес, який розрісся до відомої на Закарпатті мережі кондитерських під брендом “Кондитерський дім Бондаренко”. Мережа працює з 1998 року. У 2012 році у Бондаренка навіть був конфлікт з відомою ведучою з програми “Ревізор” Ольгою Фреймут, у якої були зауваження до роботи закладу в Мукачевому. В Офісі президента вказують, що на початку 2000-х років Ігор Бондаренко пішов на державну службу, де пройшов шлях від заступника глави райдержадміністрації до директора адміністративного департаменту Міністерства юстиції України.
Також у суботу Володимир Зеленський представив нового голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського, призначеного напередодні  та заявив, хто очолить облдержадміністрацію в Івано-Франківську.

Президент Володимир Зеленський закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької і Львівської митниць написати заяви про звільнення. Про це він заявив у суботу на нараді митників на КПП “Ужгород”.

Зеленський закликав чиновників написати заяви самостійно протягом двох днів. Інакше він вимагає від в.о. голови ДФС Олександра Власова звільнити всіх чотирьох начальників.

У виступі, який транслювали ЗМІ, президент також заявив, що має намір у понеділок підписати указ про боротьбу з контрабандою.

“В понеділок підпишемо указ про боротьбу з контрабандою”, – сказав він.

Зеленський заявив, що у працівників правоохоронних органів, митників та чиновників “є шанс виправитися”, повідомляє pravda.com.ua

“Країна точно буде інша. Ми точно розуміємо, що нам потрібен один місяць. Я хочу всіх попередити, що відчуття, що у нас тільки новенький Баканов, а інші правоохоронні органи ми не контролюємо, пройде після виборів до ВР. У нас буде своя прокуратура, будуть нормальні відносини з Нацполіцією. Ми до цього готові. Тому я вам всім пропоную почати працювати як нормальні люди”, – сказав Зеленський.

За його словами, ті, хто не хоче працювати, повинні звільнитися.

 

Зеленський визначився з головою Івано-Франківської облдержадміністрації

Громадській активістці, матері двох дітей Світлані Безділь погрожують за висловлення особистої думки напередодні виборів щодо кандидата у нардепи від «Самопомочі» Романа Василіцького (округ № 166)