“Слугу народу” Андрія Богданця у Раді побили свободівці – той у лікарні

Поділитися


Кілька колишніх членів парламенту від партії “Свобода”, зокрема Едуард Леонов, побилися на виході із засідання аграрного комітету з депутатом від “Слуги народу” Андрієм Богданцем.

На відео кадрів бійки видно, що удари пану Богданцю завдавав Едуард Леонов, а допомагали йому ексдепутати Ігор Мірошниченко, Олексій Кайда та Юрій Сиротюк.

Напад стався після спроби комітету розглянути законопроєкт про запуск ринку землі. Постраждалий Андрій Богданець перебуває у лікарні з підозрою на струс мозку, повідомила заступниця керівника фракції Євгенія Кравчук.

Партія “Слуга народу” вже звернулась до правоохоронців з вимогою відреагувати на напад.

“Вважаємо цей інцидент свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу і дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам. Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичними”, – йдеться у заяві партії. Там назвали неприпустимим тиск на депутатів і звернулись до апарату ВР забезпечити нормальне засідання комітету.

Едуард Леонов у розмові з журналістами розповів, що бійка почалась через земельне питання.

“Слуги народу” намагаються вчинити державну зраду і продати українську землю. Все, що там відбувається, – провокація. Народні депутати провокують людей. Один з них з Тернополя – Андрій Богданець почав поводитись агресивно, розповідати, що тернополяни за продаж землі. Коли його попросили навести приклад, накинувся з кулаками і отримав гідну відсіч”, – заявив пан Леонов в ефірі каналу “Прямий”.

Ігор Мірошниченко, який також брав участь у сутичці, вже пожартував у Facebook про цю бійку.

“От ви все про бійку та бійку. Та хіба ж то бійка? От в НХЛ – ото бійка, а в ВР – таке собі”, – написав він, поширивши відео бійки хокеїстів, повідомляє https://www.bbc.com/
автор відео – Якобчук Андрій

Заява фракції політичної партії «Слуга Народу»

Сьогодні під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань агрополітики стався зухвалий напад групи осіб на народного депутата України, члена фракції «Слуга Народу», ветерана АТО Андрія Богданця.

Вважаємо цей інцидент свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу і дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам. Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичними.

Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на цей інцидент відповідно до чинного законодавства. Ми звертаємося до керівництва Верховної Ради та Апарату Верховної Ради із закликом забезпечити можливість стабільної роботи комітету з аграрної політики – у тому числі, шляхом тимчасового перенесення засідань у більш захищене приміщення та посилення охорони і забезпечення громадського порядку під час і в місці проведення засідань.

Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску на народних депутатів під час обговорення і ухвалення державних рішень, у тому числі й у першу чергу – із застосуванням сили.

Ми нікому не дозволимо у неполітичний і непарламентський спосіб впливати на роботу представників народу України.

Надал програв суд дачникам

Як вибрати мобільний телефон для людини похилого віку: топ-3 важливих характеристик