Як вибрати мобільний телефон для людини похилого віку: топ-3 важливих характеристик

Поділитися

Мобільний телефон для людини у віці не просто спосіб легкої комунікації з рідними і близькими, а рятівна соломинка в разі різкого погіршення самопочуття чи травми. Однак сучасний смартфон для людини у віці може бути складним і незрозумілим. Орієнтуватися у візуальному інтерфейсі, особливо з поганим зором, дійсно непросто.

Ми запитали в експертів фірмового інтернет-магазину Київстар, який краще купити телефон для літньої людини. Фахівці склали невеликий список характеристик, на які варто орієнтуватися під час вибору. Давайте розберемося з кожною з них.

Великі клавіші та просте керування 

Людям у віці зручніше користуватися кнопковими телефонами. Причин кілька. По-перше, натискаючи фізичну кнопку людина завжди певна, що набирає саме те, що потрібно. По-друге, на кнопковому телефоні одразу зрозуміло, які кнопки треба натискати для здійснення дзвінка. У сучасних сенсорних смартфонах треба зробити кілька кроків у меню, щоб відкрити віртуальну клавіатуру. Літніх людей така складність може заплутати. 

Щоб користування телефоном було простим та зрозумілим, експерти радять вибирати моделі зі зручними прогумованими клавішами й великим шрифтом на них. Ми знайшли в інтернет-магазині Київстар кілька гарних моделей, котрі відмінно підходять для використання бабусями і дідусями:

  • Sigma Comfort 50 Light, з великими кнопками та захищеним корпусом;
  • ASTRO A186 з потужним вібромотором, зручними клавішами та кнопкою SOS;
  • Fly Ezzy 7 – недорогий і дуже компактний телефон.

Крім розміру клавіш, важливо врахувати і те, наскільки зручно переміщатись по меню та вибирати потрібні функції. Перевагу варто віддавати моделям з великими іконками та зрозумілими підписами. Якщо у майбутнього користувача поганий зір, варто обирати моделі телефонів з можливістю збільшити шрифт. 

Яскравий, контрастний дисплей та великий шрифт 

Окрему увагу варто приділити вибору дисплея. Сьогодні практично всі кнопкові телефони мають кольоровий екран, що відрізняється тільки розмірами та роздільною здатністю.

Які тут є нюанси?

  • Обирайте екран з гарною роздільною здатністю, не нижче 320х240 пікс. Від цього залежить якість та чіткість картинки.
  • Значки стану акумулятора вгорі екрану мають бути великими та інформативними.
  • Анімація під час переходів у меню не повинна відволікати чи заплутувати.

Перед покупкою варто перевірити, чи є можливість вмикати великий шрифт меню. У багатьох подібних телефонах така функція закладена на програмному рівні, і вона сильно спрощує життя літньому користувачеві. 

Гучний звук дзвінка

Звук у телефоні має бути дуже гучним, щоб людина могла почути виклик навіть з іншої кімнати. Наша фізіологія така, що з віком слух слабшає, тому техніка повинна мати запас потужності, щоб компенсувати цю особливість.

Фахівці Київстар рекомендують вибирати моделі з окремим звуковим динаміком, що буде спрацьовувати тільки під час викликів чи прослуховування музики. Варіант подвійного використання верхнього динаміку не найвдаліший, оскільки той зазвичай має невисоку максимальну гучність. 

Уважно оцінюйте кожен апарат і вибирайте той, користуватися яким просто та зручно. Вдалої купівлі!

 

“Слугу народу” Андрія Богданця у Раді побили свободівці – той у лікарні

У Заліщика п’яний водій збив нетверезого перехожого та втік