Коронавірус завдав удару по фінансову серцю світу: Лондонська фондова біржа пережила рекордне з 2008 року падіння

Поділитися

Індекс Лондонської фондової біржі опустився за тиждень на 13% на тлі зростання тривоги щодо ситуації з поширенням у світі нового коронавірусу і викликаних ним загроз для глобальної економіки.

За підрахунками агентства Press Association, це стало найбільшим тижневим падінням індексу з часів фінансової кризи 2008 року.

З понеділка сукупна вартість британських компаній, папери яких торгуються на Лондонській фондовій біржі, зменшилася на £200 млрд ($ 260 млрд). За одну тільки п’ятницю вони втратили в ціні £58 млрд ($ 75,5 млрд).

Біржі в Європі закрилися 27 лютого черговим зниженням. Найбільше падіння продемонстрував Stoxx Europe 600, який втратив 3,8%. Серед лідерів падіння пивоварна компанія AB Inbev (-11%), а також страхова Standard Chartered (-3,6%).

У Великобританії індекс Лондонської біржі FTSE 100 знизився на 3,49%, німецький DAX впав на 3,19%, французький CAC 40 — 3,32%.

Зниженням відкрилися і американські біржі. S&P 500 за 3,5 години до закінчення торгів знижується на 1,43%.
Раніше повідомлялося про те, що ціна на нафту марки Brent вперше з липня 2017 року впала нижче 49 доларів за барель. Епідемія коронавірусу Covid-2019 вплинула на світову економіку надзвичайно потужно.
Через коронавірус впали усі світові фондові ринки: починається світова економічна криза

“За підсумками торгів у четвер, 27 лютого, американський індекс Dow Jones упав одразу на 1200 пунктів, втративши загалом 4,4%; це найрізкіше падіння в історії. Індекс S&P 500 також утратив 4,4%, а Nasdaq – 4,6%. Лондонський FTSE закінчив торги на 3,5% нижче, а японський Nikkei впав більш ніж на 2%”. Востаннє такі втрати спостерігалися на фінансовому ринку в 2008 році – тоді саме вибухнула світова фінансова криза. Аналітики прогнозують циклічність економічних криз кожні 10-12 років. хто б міг подумати, що через коронавірус так сильно постраждає світова економіка, повідомляє “Дзеркало тижня”

За останні 6 днів акції усіх світових компаній впали на 3,6 трильйона доларів.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Аферу зі сквером на Миру Гладкому допоміг провернути Надал

27 лютого у тернопільському “Палаці Кіно” відбулася зустріч глядачів з творчою командою фільму “Толока”