3 червня відбудуться збори громадськості Зборівського району

Поділитися

Вчора у залі районної ради відбулись збори небайдужих громадян району. Усі вони схвильовані ситуацією із можливими приєднанням Зборівщини до Бережанського району. Це, на їх думку, перетворить Зборівщину на провінцію Бережанщини. Але не це головне. Зборівчанам значно зручніше і ближче доїжджати до Тернополя, ніж через Тернопіль їхати в Бережани. Уся логістика району створена для зв’язку із Тернополем.

Слід зазначити, що це не лише позиція активістів і влади, а й громадськості. В опитуваннях, що проводились останні місяці, зборівчани проти рішення жменьки чиновників Тернопільської облдержадміністрації, адже не розуміють логіки подібного приєднання. Один із заступників голови облдержадміністрації Олег Валов, який впроваджує адмінреформу на Тернопільщині, родом з Бережанщини, хоче створити ще четвертий район – Бережанський. За рахунок Зборівського, Козівського та Підгаєцького районів. Але Зборівщина хоче до так званого Тернопільського району. Адже це зручніше для самих людей. Як відомо, у Тернопільській області після адмінреформи буде три райони – Тернопільський, Чортківський і Кременецький. За всіма показниками – кількість населення, економічний потенціал, грошові надходження в області просто не має ресурусу на створення четвертого району…

Вчора, після двохгодинного обговорення прийнято рішення провести збори громадськості Зборівського району 3 червня (середа), де зможуть висловити свою позицію більша кількість людей. Вони відбудуться о 13:00, на площі біля Т. Шевченка. До середи в. о старост сіл району збиратимуть підписи у своїх селах. На збори буде запрошено керівництво району, області, народного депутата, ЗМІ, представники інших районів, якими хочуть “підсилити” штучне бережанське утворення, та усіх, кому не є байдужою доля Зборівського району. У разі ігнорування позиції людей керівництвом Тернопільської облдержадміністрації, активісти розглядають можливість пікетів та акцій непокори.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Дивіться уважно в якому культурному середовищі росте ваша дитина

Сьогодні Україна втратила генія нашого часу – Мирослава Скорика