Чому я прийняв рішення жити тверезо?

Поділитися

8 років тому, коли я прийняв рішення більше за жодних обставин не труїти себе алкоголем, я не знав жодної людини серед знайомих, хто б вів абсолютно тверезий спосіб життя. В нас настільки викривлена суспільна свідомість, що нетверезий спосіб життя став нормою, а сам алкоголь називають харчовим продуктом, продають разом з іншими продуктами в крамницях і ставлять на стіл при кожному святі. Його беруть на подарунок і ним розраховуються за працю. І ніхто не говорить, що це аж ніяк не харчовий продукт, а отрута наркотичного характеру дії.Таким чином в мене також була викривлена свідомість і з 14 до 19 років час від часу на свято мені наливали трохи “специфічного” напою (вино, шампанське). При цьому застерігаючи, щоб знав “міру”. Проте внутрішньо я відчував, що щось тут не те, адже бачив наслідки і те, що робиться з людьми під дією цього “харчового продукту”. І от коли останній раз на одному із застіль через брак аргументів я піддався на наполегливі наполягання “випити трошки вина”, сказав собі, що більше подібне не повториться і ніхто не зможе мене змусити прийняти цю отруту. І в той час я таки знайшов для себе приклад українця, який не труїв себе алкоголем і вважав, що боротися за правду і свободу для свого народу можна тільки тоді, коли сам звільнишся з алкогольного і тютюнового рабства. І цим прикладом для мене став СТЕПАН БАНДЕРА. А оскільки у мене українське серце в грудях, яке Господь наповнив любов’ю до України, інакше як наслідувати цей приклад я не міг. І чим більше почав пізнавати Степана Бандеру – тим більше змінював свою свідомість!В подальших дописах розповім про те, що було далі, що мені дала тверезість, як цей вибір сприймали ближні і чому на моє тверде переконання українці повинні ставати тверезими!

🇺🇦P.S. Деякі цитати Степана Бандери:

– “Геть з українських міст і сіл горілку і тютюн, бо кожен сотик, виданий на це – збагачує фонди окупантів, які вживають їх для знищення України”;

– “Борець за волю не вживає алкоголю! Борець за Україну не вживає нікотину!”;

– “Вухо п’яного раба не чує брязкоту кайданів”.

Роман Гарасим

ЯК НА МОЮ ТВЕРЕЗІСТЬ РЕАГУЄ ОТОЧЕННЯ? (частина 2)

У попередньому дописі я розповідав про те, хто надихнув до тверезого способі життя і за яких обставин це сталося. Тепер поговоримо про реакцію оточення на тверезість.Цілком зрозуміло, що в запрограмованому на самоотруєння суспільстві (а наше відноситься до таких) тверезість сприймається неоднозначно, а відносно людей, які не труять себе алкоголем існує ряд стереотипів.

Адже проалкогольна запрограмованість говорить людині, що “пити” мусять всі, ну або майже всі (за винятком водіїв, хворих чи вагітних). Відповідно питуще оточення починає чинити тиск на тверезника, особливо якщо він почувається невпевнено і в нього мінімум аргументів, чому він “не хоче бути як всі”. Саме тому обравши тверезий спосіб життя – ти повинен наполегливо здобувати знання у цьому напрямку і твердо стояти на своїх тверезницьких переконаннях, завжди маючи аргументи на будь-які закиди, більшість з яких – це просто міфи, які легко розвінчати. Але знову ж таки – маючи знання. У моєму випадку знайомі спочатку не розуміли, чому я такий категоричний, проте через певний час стали сприймати мою тверезість цілком нормально. Серед людей менш знайомих, коли мова або справа доходить до ритуалу самоотруєння, реакція буває найрізноманітніша. Хтось просто дивується, а інколи доводиться чути про себе багато нового, мовляв що хворий, чи то сектант чи іншу маячню. Відповідати образами не потрібно і виправдовуватись також. Відповідь “живу тверезо, бо це природний стан” зазвичай вводить такого співрозмовника у ступор. Що цікаво, алкогольне застілля – це якраз та ситуація, у якій раціональна аргументація найменш дієва. Інформація про тверезість може належно сприйматись лише у тверезому стані. Проте власний тверезий приклад у цьому випадку добре запам’ятовується присутнім. Найважливіше в цьому моменті чітко заявити про свої тверезі переконання вже при першій спробі налити етаноловмісну рідину у стакан. До прикладу сказати “я живу тверезо” або “в мене нема шкідливої звички труїти себе алкоголем”. Проте у жодному випадку не відповідати “я не п’ю”, “я не хочу”, “я за кермом”, “приймаю таблетки” і т.д. Коли впевнено заявиш про свою тверезість – пропонувати більше ніхто не буде, натомість у другому випадку тиск найімовірніше продовжиться.

Роман Гарасим

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

291 новий інфікований коронавірусом та четверо померло від ускладнень на Тернопільщині

У Дніпрі поліція займається маячнею, полюючи на порностудії