США підтримали санкції щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK

Поділитися

США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, які докладає Україна на захист свого суверенітету й територіальної цілісності, заявляє у середу, 3 лютого, посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

“США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства. Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав”, – йдеться у заяві посольства.

Рішення запровадити санкції щодо 112, ZIK і NewsOne строком на п’ять років Зеленський ухвалив напередодні, 2 лютого, увівши своїм указом в дію відповідний акт Ради національної безпеки і оборони. Ідеться про блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів і обмеження торговельних та інших операцій. Також мовники тепер не зможуть користуватися радіочастотним ресурсом України та для них припинять надавати послуги з ретрансляції і розповсюдження телепрограм.

Читайте також: Зеленський пояснив санкції боротьбою з “пропагандою за гроші РФ”

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав рішення про блокування каналів очікуваними та очевидними. “Дані телеканали досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти чужої іноземної пропаганди в Україні”, – пояснив Подоляк.

112, Newsone і ZIK називають санкції “розправою”

У спільній заяві усіх трьох телеканалів, опублікованій на сайті 112,накладені на них санкції названо “політичною розправою над неугодними ЗМІ”. Мовники вважають, що рішення ухвалено “під надуманим приводом” та обіцяють боротися “за своє право мовити для українців”.

Але кому потрібна їхня проросійська риторика? звісно, лише Кремлю.

До речі, серед тернопільських так званих політиків Михайло Головко не вилазив з медведчуківських телеканалів. 28 січня 2021 року голова Тернопільської облради знову ніс там якусь ахінею, прикриваючись патріотизмом.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

100 тисяч гривень за секс на оглядовому майданчику Ратуші в Івано-Франківську

У луцькому «Епіцентрі» чоловік притворився продавцем і «продав» покупцю три плазми і холодильник