Стерненко написав листа з СІЗО: “Чому Зеленський мовчить?”

Поділитися

Сергій Стерненко, який з 23 лютого сидить за ґратами в Одеському СІЗО, написав листа до українців. Як відомо, Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в’язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

“Вже два тижні я перебуваю за ґратами, будучи заручником антиправової, антилюдської системи, яка поки ще панує в нашій з вами Україні. Тримання мене у СІЗО є незаконним, адже суддя-сталініст свавільно відправив мене сюди своїм переписаним вироком, коли у мене і так вже був запобіжний захід – застава. Крім того, я вже подав апеляційну скаргу на вирок, що автоматично зупиняє його виконання. Тобто за законом я вже, до апеляції, мав би бути на волі. Проте ручним суддям плювати на Право, а тому я і далі безпідставно сиджу у в’язниці”.

Стерненко також вважає, що у його справі є тиск з боку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова :”Днями до СІЗО в гості до іншого обвинуваченого у цій вигаданій справі, до Руслана Демчука, приходили представники поліції. Вони пропонували йому брехати проти мене в суді в обмін на якісь преференції. Руслан відмовився. Ця історія – прямий доказ тиску з боку Авакова, який далеко не вперше переступає через Закон, аби помститись мені за критику. Його пси тиснули на суддю, і той переписував виправдальний вирок. Його підлеглі організовували на мене замахи. Аваков особисто (про що навіть написали на сайтах МВС та ОГПУ) узгоджував переслідування мене із генпрокуроркою Венедіктовою“, – йдеться у листі Стерненка.

“Союзником же вказаних осіб у війні проти мене виступив і Медведчук. Кат Стуса з 2019 року запустив узгоджену з Аваковим інформаційну війну на своїх каналах, де щодня вимагали мене ув’язнити. Уся його фракція держзрадників виступала із такими заявами просто у стінах ВР. Гадаю, до вироку проти мене він також може бути причетним. Адже війна держави проти громадянського суспільства є сильним дестабілізуючим фактором, в чому дуже зацікавлена московська орда. Тому, дивлячись на все це в сукупності, спостерігаючи як близьке оточення президента єднається у боротьбі проти нас із тим же Медведчуком, я не розумію, чому Зеленський мовчить? Чому він мовчанням дозволяє цьому свавіллю існувати? Чому він не бачить, як згадані персонажі фактично розв’язують війну проти нього ж самого? Питання ці є риторичними. Знаєте, ніколи не міг навіть подумати, що захищаючи Одесу від окупації 2 травня 2014, у цій же Одесі мене ув’язнять ті, хто може у ній панувати саме завдяки тисячам небайдужих, які зберегли тут Україну сім років тому. Люблю вас, неймовірні українці! Не здавайтеся. Скоро побачимось. Слава Україні!”, -завершує лист Сергій Стерненко.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

У Страсбурзі згорів найбільший хостинг-провайдер інтернету в Європі

Чи можна заразитися коронавірусом на свіжому повітрі?