Українців попередили про зміни у весняному призові: “Жодних прохань, ловитимуть на вулиці”

Поділитися

Які зміни передбачає Законопроєкт №3553

Верховна Рада України має намір ухвалити в другому читанні законопроєкт про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки на базі військкоматів №3553.

“Цього року весняний призов буде набагато жорсткішим. Ніяких тобі прохань та повісток додому. Призовників зможуть виловлювати прямо на вулиці. Також з’явиться окрема категорія резервістів, якої взагалі до того не було. А без військового білету або приписного тебе не візьмуть на роботу.”, – пояснює юрист О. Моргун.

Цей документ дасть змогу протягом доби призвати на службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації. Деталі законопроєкту пояснив відомий юрист Моргун Олександр у відео на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм.

Які зміни передбачає Законопроєкт №3553 у разі його прийняття:

  1. Всіх резервістів, тобто осіб, які вже служили, президент зможе одним указом за один день мобілізувати.
  2. Працівники військкомату разом зі співробітниками поліції тепер зможуть на законних підставах затримувати призовників просто на вулиці. Наразі такі дії є незаконними.
  3. Космічних штрафів не буде. Максимальний – 8500 грн.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Державне мито за реєстрацію шлюбу в Україні зросте у 140 разів, а посвідчення заповітів у 200 разів

Nike випустили кросівки з людською кров’ю