Як влада в Тернополі інформаційно маніпулює

Поділитися

Як відомо, депутати-свободівці на чолі з мером Сергієм Надалом вже 10 років як грабують комунальну власність громади Тернополя, землі парків іт.д. Все це вони вправно прикривають якимись патріотичними фокусами. Ось наприклад, всі тернополяни знають, що центральний стадіон у Тернополі носитиме ім’я Романа Шухевича. А те, що на цій же сесії виділили з порушенням законів гектар землі на березі Івачівського водосховища 5 краянам – знає кілька сотень тернополян.

Ще менше знають про тендер на 2 мільйони гривень з їхніх кишень. За кошти платників податків Сергій Надал і його посіпаки будуть промивати мізки наївним. Вдумайтесь в цифри: 200 сюжетів виготовлять за 400 тисяч гривень, 40 ефірів – 600 тисяч гривень та 248 відеозвітів за 1 мільйон гривень. І це лише на один рік!

Дивує, що тернополяни, громадські активісти, екологічні організації не пікетують міську раду через будівництво у парку Шевченка шестиповерхівки. Це вже бачать всі, хто гуляє центральним парком.

Сьогоднішня замітка – передрук дуже влучного посту Андрія Іллєнка з Фейсбуку про ситуацію у нашому місті:” Посол Ізраїлю заявив, що він проти того, щоб стадіон у Тернополі назвали іменем Романа Шухевича. Уявляю собі, що посол України в Ізраїлі обурюється, що шосе в Тель-Авіві назване іменем Менахема Бегіна.

Точніше, не уявляю. Бо це маразм. Але чому посол іноземної держави вважає, що має вказувати нам, кого в себе вдома вважати героями — не ясно. Так от, про Менахема Бегіна. Це він на фото. Майже наш земляк, родом з Брест-Литовська. Лідер бойової організації Іргун. З точки зору британської адміністрації Палестини – особливо небезпечний злочинець, керівник жорсткого терористичного угрупування, яке організувало десятки терактів. Навіть раз підривало готель. Вбивало солдат британської армії під час Другої світової війни, в той час, коли ця армія воювала з гітлерівською Німеччиною. Араби теж були дуже злі на Бегіна. Не важко зрозуміти, що причина полягала у трохи різних поглядах на те, держава якого народу має існувати в Палестині. Встиг Бегін повоювати проти німців і посидіти в совєцькому концтаборі як “британський шпигун”.Така складна біографія пояснюється просто – Менахем Бегін мав єдину мету в житті – створення незалежного Ізраїлю. І боровся за здійснення цієї мети усіма можливими методами.Боротьба виявилась успішною – і Бегін став прем’єр-міністром Ізраїлю. Навіть отримав Нобелівську премію миру. А зараз в Тель-Авіві існує шосе Менахема Бегіна.Роман Шухевич теж боровся проти усіх окупантів України усіма можливими методами. Він теж мав головну мету свого життя – створення незалежної України. Окупанти та їх нащадки досі вважають його “терористом”. Роман Шухевич загинув в бою з окупантами. Йому не вдалося дожити до здійснення своєї мрії – постання української держави. Якби склалося по-іншому, Шухевич цілком міг стати прем’єр-міністром незалежної України. Може навіть і Нобелівським лауреатом.Але так само як давно є шосе Менахема Бегіна в Тель-Авіві, є і проспект Романа Шухевича в Києві. І стадіон в Тернополі віднедавна. Бо є незалежна Україна, за яку боровся і за яку загинув Шухевич. І є право кожного народу шанувати своїх героїв”

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Жінка з Тернопільщини попіарила прокремлівський телеканал “Інтер”

Чому родючі землі на Тернопільщині віддають в оренду за низьку ціну та як змінить ситуацію земельна реформа?