Американські військові винайшли чіп, що дозволяє виявити коронавірус за п’ять хвилин

Поділитися

Фахівці Агентства перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) розробили чіп, який, будучи імплантованим під шкіру, здатний виявляти коронавірус на ранньому етапі зараження.

Як пише Mashable, після імплантації мікрочіп зможе відображати хімічні реакції в організмі, які будуть сигналізувати «користувачу» про те, що симптоми Covid-19 проявляться вже наступного дня.

Як зазначає Метт Хепберн, який керує в DARPA проектами даного напрямку, інформація про наявність в крові коронавірусу може бути отримана таким способом протягом трьох-п’яти хвилин.

За його словами, мікрочіп цілком може бути використаний американськими моряками, особливо після інциденту, пов’язаного зі спалахом Covid-19 на борту авіаносця «Теодор Рузвельт», в результаті якого коронавірусом заразилися 1271 член екіпажу.

Крім того, нещодавно DARPA також винайшло спеціальний фільтр, який можна встановити в діалізний апарат і буквально видалити коронавірус шляхом дифузії з крові тяжкохворих пацієнтів.

За словами Хепберна, за результатами тестування на «пацієнта № 16» — дружині військовослужбовця, яка потрапила в реанімацію з Covid-19, — повне одужання було досягнуто всього за чотири дні, що вражає, враховуючи, що жінка була госпіталізована в передсмертному стані з органною недостатністю і септичним шоком.

Зазначається, що такий фільтр вже отримав дозвіл на екстрене використання від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Фіолетовий iPhone, нові iMac, брелоки AirTags – які новинки презентувала Apple?

Китай починає клінічні випробування вакцини проти COVID, яку можна вдихати