Що буде з курсом долара до кінця квітня?

Поділитися

До кінця квітня курс долара в Україні буде рухатися в районі 27,65−27,7 грн/$. Наразі, за даними НБУ, американська валюта коштує 27,97 грн.

Зовнішній експерт Ukraine Economic Outlook, доцент Чернівецького національного університету Богдан Сторощук зазначає, що в квітні буде профіцит (надлишок) валюти на ринку в обсязі $ 358 млн. При цьому, після різкого стрибка імпорту в березні до $ 5,7 млрд і посилення карантинних обмежень, обсяги імпортних закупівель в квітні і травні можуть бути навіть нижче $ 4,5 млрд в кожному з місяців.

«Таким чином, наш базовий прогноз передбачає, що після оголошення головою правління НБУ нового рівня облікової ставки (в 7,5%, проти поточних 6,5%) — ринок відреагує різким зміцненням до 27,7−27,75 грн/$. до кінця квітня курс буде рухатися по плавному ревальваційному тренду без різких стрибків — до 27,65−27,7 грн/$. У травні ми очікуємо, що курс продовжить плавне зміцнення до 27,5−27,55 грн/$ до кінця місяця», — сказав експерт.

Головним фактом невизначеності, який може порушити рух за описаним сценарієм, виступає ескалація військового конфлікту. Саме підвищені військові ризики стримують зміцнення курсу і збільшують попит на валюту — як захисний актив в короткостроковому періоді в очах банків і населення.

Зазначимо, що в Україні курс долара в найближчий тиждень може перейти знакову позначку в 28 грн/$. Прогнози аналітиків про те, як зміниться вартість валюти, розходяться. Частина експертів очікує ревальвацію, інші ж упевнені в зміцненні нацвалюти.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Власники криптовалют втратили понад $9 млрд за добу

Фіолетовий iPhone, нові iMac, брелоки AirTags – які новинки презентувала Apple?