Власники криптовалют втратили понад $9 млрд за добу

Поділитися

Криптотрейдери за добу втратили понад $ 9 млрд. Курс біткойна на криптобіржі Binance 18 квітня втратив понад 13% і впав до $ 50,9 тис.

Провідний аналітик 8848 Invest Віктор Першиков заявив, що обвал на крипторинку — наслідок комплексу чинників, пише «РБК Крипто». Серед причин експерт називає перебої з подачею електрики в Сіньцзяні, які завадили роботі майнерів і призвели до падіння хешрейту біткойна, чутки про штрафи декількох фінансових установ з боку Мінфіну США за відмивання грошей за допомогою криптовалюти, а також відносний перегрів ринку.

Віктор Першиков прогнозує, що в цьому кварталі біткойн перебуватиме в діапазоні $ 40−60 тис., а деякі альткойни будуть продовжувати впевнено рости навіть при корекції першої криптовалюти. За його словами, біткойну потрібен час для формування якогось комфортного і передбачуваного діапазону цін.

CEO криптобіржі EXMO Сергій Жданов зазначив, що корекція курсу біткойна спровокувала ліквідацію довгих позицій, що посилило падіння — це класична ситуація на ринку, яка не зробила впливу на довгострокові і середньострокові цілі інвесторів. Він також додав, що за даними аналітичної компанії Glassnode, сильна корекція у вихідні лише посилила скупку біткойна і виведення в довгострокове зберігання.

Старший аналітик Bestchange.ru Микита Зуборєв каже, що зараз недостатньо приводів, щоб бити на сполох, але той факт, що на деяких великих біржах вартість біткойна падала нижче $ 51 тис., робить продовження корекції більш імовірним. Він зазначив, що з технічної точки зору поточний імпульс зростання може продовжитися до $ 59−59,4 тис. без істотних корекцій. Далі потрібно буде оцінити поведінку ринку і співвідношення довгих і коротких позицій, оскільки можливий початок нової корекції.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Працівники тернопільської поліції розшукали зниклу дитину

Що буде з курсом долара до кінця квітня?