У Тернопільській області не має нормальної поліції та прокуратури: воїн прийшов з російсько-українського фронту, захищав себе і матір від 6 нападників у себе вдома та отримав статтю за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони

Поділитися

Якщо б були, то не повідомляли офіційну маячню.

“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони інкримінують працівники відділення №3 Теребовлі двадцятичотирирічному жителю села Глещава. Хлопець, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові. Нещастя трапилося 2 травня близько опівночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. В клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився.

Проте компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір’я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом з хлопцем була мама. Він злякався за неї.

Про непрошених гостей повідомив на лінію “102” і після цього одразу вийшов до дебоширів з ножем. Проте, коли почалася штовханина, юнак випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним. 

Підозрюваний у скоєному зізнався. На момент бійки, каже Андрій Купчак, він був тверезий. Хлопцеві оголосили підозру згідно статті 118 ККУ. Суд обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Триває слідство, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області 

“Найбільший і найнахабніший пиздьож у моєму житті – фраза в підручнику з правознавства “якщо нахабників двоє і більше і/або вони озброєні, ти маєш право захищатися всіма доступними засобами”.Навіть якщо нападників шестеро і вони проникли в твоє житло серед ночі, а ти один, ти все одно повинен пильнувати, щоби не перевищити межі допустимої самооборони.

Нагадаю, перевищенням межі допустимої заборони вважається саме докладення достатніх зусиль для захисту свого майна, життя і здоров’я. От уб’ють – тоді й захищайтесь. Не знаю, як ви, а я вже на певному рівні давненько прийняв, що наразі в Україні немає ні МВС ні судів. Узагалі. Тобто хтось там кудись ходить на роботу, щось робить і отримує за це гроші. Але на інституційному рівні жодного Великого Іншого, якому можна делегувати частину свобод в обмін на безпеку, в Україні просто не існує.

Кожен мусор, кожен суддя – ворог і насильник, поки не доведено протилежного. Що, серед них є і нормальні люди? Ну, то щасти їм. Бо ці нормальні люди наразі є цілком собі ефективною частиною системи, яка нас вбиває. Вбивцею чи грабіжником бути безпечніше, ніж законнослухняним громадянином”, – пише Остап Українець.

Група з 6 нападників. З проникненням у житло. П‘яні. 1 чоловік, що захищав себе і матір. І 1 нападник загинув при…

Опубліковано Сергієм Стерненком Середа, 5 травня 2021 р.

Хлопцю загрожують виправні роботи до двох років, обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Місцеве видання повідомляє, що жертвою став 23-річний житель Іванівки.

За даними видання, він був приватним підприємцем, займався транспортними перевезеннями, а також грав у місцевій футбольній команді “Факел” та балотувався у депутати до Іванівської сільської ради на останніх місцевих виборах.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

У Козові за 7 років висадили 17 тисяч саджанців клена, дуба червоного, сосни, модрини і граба

У автопригодах на дорогах міста та області травмувалися одинадцять осіб