В Японії представили каблучки для оплати покупок

Поділитися

Японська компанія MTG почала продавати на внутрішньому ринку «розумні» каблучки Evering, за допомогою яких можна платити за товари.

Каблучка з вбудованим чіпом зроблена з синтетичного кристала цирконію. Вона водонепроникна і не вимагає підзарядки, підкреслюють творці гаджета.

Каблучка з діоксиду цирконію, синтетичного кристала, який іноді використовується замість діамантів в ювелірних виробах, дозволяє людям замикати двері, а також оплачувати покупки в магазинах.

Пандемія Covid-19 зробила безконтактні платежі набагато популярнішим методом купівлі. На цьому тлі MTG уклала контракт з Visa на продаж першої партії з 3000 каблучок в Японії.

Щоб почати користуватися розумною каблучкою Evering, потрібно за допомогою мобільної програми підключити до неї банківські картки. Для оплати слід піднести каблучку до терміналу. Максимальна сума покупки за допомогою каблучки становить 30 тисяч єн ($ 270), а сама каблучк коштує 19 800 єн ($ 182).

«Ми хочемо створити світ, в якому люди можуть жити з каблучкою», — зазначив у інтерв’ю Йосіхіто Охта, голова MTG.

Термін дії платіжної функції каблучки — чотири роки. У майбутньому виробник планує додати функції оплати проїзду в громадському транспорті.

«У бізнесу є потенціал для зростання. Це ризиковано, але я думаю, що у жодного іншого бізнесу немає більшого потенціалу, ніж цей», — сказав Охта.

Нагадаємо, в 2020 році НВ писав, що Apple отримала патент на новий пристрій — розумна каблучка. У ньому буде NFC, підтримка голосового управління і синхронізація з іншими пристроями (не тільки Apple)

Згідно з даними про новий патент, який отримала Apple, компанія розробляє смарт-каблучку, яка буде керувати іншими пристроями.

У патенті говориться, що Apple Ring (імовірна назва пристрою) зможе з’єднуватися з будь-яким пристроєм, на який користувач вкаже пальцем. А потім, за допомогою жестів, цим пристроєм можна буде управляти.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Який буде курс долара в червні?

Біля Кременця перекинулась вантажівка з цеглою