Новий Kia Sportage представили офіційно

Поділитися

Південнокорейський автовиробник Kia презентував нове покоління популярного кросовера Sportage.

Новий Kia Sportage залежно від ринку збуту буде пропонуватися в двох варіантах колісної бази і різних версіях двигунів, пишуть Обозреватель і Авторевю.

На корейський ринок поставлять 1,6-літровий турбований бензиновий мотор TGDI потужністю 180 к.с. у поєднанні з 6-ступінчастою «механікою» або 7-ступінчастим «роботом» з двома зчепленнями.

Також буде запропонований турбодизель 2.0 R (186 к.с.) нового покоління (з алюмінієвим блоком циліндрів) з крутним моментом 416 Нм. Цей варіант пропонується тільки з доопрацьованим 8-ступінчастим «автоматом», у якого з’явилися нові оливний насос і блокування гідротрансформатора (воно вмикається раніше, ніж у попередньої коробки передач).

Для інших ринків з’являться версії з атмосферними двигунами та іншими дизелями, а також відразу дві гібридні модифікації – звичайна і PHEV.

Привід оновлених моделей — передній або повний. Покупці зможуть обирати між 17-, 18- і 19-дюймовими дисками.

Новий Sportage побудований на платформі N3, архітектура шасі залишилася колишня (McPherson спереду, багаторичажка ззаду). Але за доплату вперше запропонована адаптивна підвіска з електронно керованими амортизаторами (Electric Control Suspension, ECS). На гібридних версіях буде використовуватися система E-Handling, що поліпшує керованість.

Відзначається, що в новому поколінні творці приділили багато уваги позашляховим здібностям моделі. Так, у дизельних версій з повним приводом з’явився режим Terrain Mode, який змінює алгоритм роботи ходової частини і силового агрегату залежно від дорожнього покриття. Для звичайних доріг передбачені режими Comfort, Eco, Sport і Smart.

Для любителів «позашляхового» стилю буде доступна версія X-Line, що відрізняється іншими бамперами, бічними підніжками і рейлінгами. А ті, кому більше до душі спортивний стиль, зможуть замовити версію GT-Line в яскравих кольорах і з комбінованою обробкою салону.

Інтер’єр новинки виконаний в стилістиці мінімалізму. Цифрова приладова панель об’єднана спільним склом, під яким — два 12-дюймові екрани.

На центральній консолі розташовується контролер коробки передач з управлінням «по дротах».

Також авто оснащене бездротовою зарядкою для смартфона, акустикою Harman Kardon і розширеним пакетом систем безпеки і асистентів водіння Drive Wise, який включає систему магістрального автопілотування, і адаптивний круїз-контроль з прив’язкою до навігаційних карт.

У Південній Кореї за кросовери Kia Sportage нового покоління просять від $ 22 тисяч до $ 32 тисяч. Продажі розпочнуться вже в серпні. До офіційних салонів на інших ринках новинки доберуться восени.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Сім речей, які чоловіки хочуть від стосунків з жінкою

Як покращити секс у стосунках?