Засновник Amazon Джефф Безос вдало здійснив свій перший політ у космос

Поділитися

Капсула з екіпажем піднялась на висоту понад 100 км. 20 липня ракета New Shepard компанії Blue Origin Джеффа Безоса здійснила перший туристичний політ на висоту понад 100 км. Трансляція велась на YouTube.

Загалом політ тривав 11 хвилин. Це був перший пілотований космічний політ Blue Origin з пасажирами на борту.

У космос, окрім Джеффа Безоса, відправився його брат Марк, 82-річна колишня льотчиця Уоллі Фанк та 18-річний студент Олівер Деемен із Нідерландів. Політ здійсили саме 20 липня, оскільки це річниця місії Аполлон-11, коли американські астронавти висадились на Місяць.

Ракета злетіла на одному воднево-кисневому двигуні, на висоті близько 50 км капсула з пасажирами відділилась на продовжила політ за інерцією до висоти у близько 107 км. Після цього вона почала вільно падати та спустилася на Землю на парашутах.

Нагадаємо, що Джефф Безос – мільярдер, засновник інтернет-магазину Аmazon.com, а також приватної космічної компанії Blue Origin 7 червня 2021 року Безос заявив, що він та його брат Марк здійснять космічну мандрівку на ракеті New Shepard. Разом з ними також мала полетіти людина, яка виграла квиток на аукціоні – та заплатила за можливість потрапити у космос 28 мільйонів доларів. Однак у переможця аукціона змінились плани, замість нього полетів інший учасник тендера – 18-річний студент, син мільярдера-інвестора.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Працівники поліції розшукують водія-втікача

Композитор Олімпійських ігор в Токіо звільнився через скандал із інтерв’ю 90-х років