Композитор Олімпійських ігор в Токіо звільнився через скандал із інтерв’ю 90-х років

Поділитися

В інтерв’ю він зізнався, що знущався з однокласників, які мали інвалідність.

Японський музикант та композитор Кейго Оямада звільнився з творчого колективу церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо через інтерв’ю багаторічної давнини, в якому він зізнався, що у шкільному віці знущався з дітей з інвалідністю. Про це пише Kyodo.

Коли стало відомо, що 52-річний Оямада відповідає за музикальний супровід відкриття Олімпіади-2020, у соцмережах піднялась хвиля критики через його інтерв’ю 1990-х років. Музикант зізнався, що інтерв’ю, опубліковані в січні 1994 року в журналі Rockin’On Japan і в серпні 1995 року в журналі Quick Japan, цитували його правильно, коли він говорив про знущання над однокласниками з інвалідністю «без жодного жалю».

У своєму твіті минулого тижня Оямада написав: «Я щиро впевнений, що подібні вчинки та висловлювання потрібно критикувати». Він додав, що відчуває «глибокий жаль та відповідальність» за те, що він називає своїми «надзвичайно незрілими» діями.

Організатори ігор заявили, що 4-хвилинна композиція, створена Оямадою, не буде використана під час церемонії, зараз розглядається альтернативний план.

Дії композитора в оргкомітеті визнали неприйнятними та вирішили погодити його відставку. Оямада також не буде брати участь у церемонії відкриття Паралімпійських ігор, яка повинна розпочатися 24 серпня.

Раніше колишній прем’єр-міністр Японії Йосіро Морі покинув посаду голови оргкомітету Олімпійських ігор в Токіо після того, як заявив, що наради за участю жінок, як правило, «затягуються», оскільки вони «занадто багато говорять».

Також в оргкомітеті зчинився скандал, коли креативний директор Хіросі Сасакі запропонував вдягнути японську плюс-сайз-модель Наомі Ватанабе у костюм свині для виступу на церемонії відкриття.

Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Паралімпіада – з 24 серпня по 5 вересня.

Нагадаємо, у Японії впевнені, що кібератака на Олімпіаду неминуча, питання тільки в тому, як швидко вдастся впоратись із нею. 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Засновник Amazon Джефф Безос вдало здійснив свій перший політ у космос

У Нью-Йорку скасували пандемійну традицію, заборонивши одружуватися через Zoom