Ігровий монітор: частота оновлення та час відклику

Поділитися

Майже у кожного відомого виробника є своя лінійка ігрових моніторів. Такі дисплеї випускає:

  • MSI;
  • LG;
  • QUBE;
  • Samsung;
  • Asus;
  • GigaByte;
  • HP;
  • Acer та інші бренди.

На https://elmir.ua/monitors/ представлена продукція цих відомих компаній. Перш ніж вибрати один з них, варто детально дізнатися про такі тонкощі як частота оновлення екрану та час відклику.

Частота оновлення

Це один з параметрів, на який потрібно звернути першочергову увагу. Показник визначає, скільки кадрів в секунду демонструє монітор. Раніше не було альтернативи 50-60 Герцам, але з моменту з’явлення ігрових ПК частота суттєво виросла.

Тепер на ринку представлені дисплеї з частотою 120 Гц, причому вони залишаються доступними по ціні. Будь-яка динамічна картинка буде виглядати більш плавною на такій частоті. Це стосується не лише комп’ютерної гри, але і фільмів.

Якщо гра на комп’ютері – одне з захоплень у житті, то варто придбати монітор з частотою у 240-280 Гц. Це не лише забезпечить якісний огляд з усіма подробицями, але і дасть перевагу в онлайн-іграх.

Варто враховувати, що переваги такого монітору будуть відчутними лише у тому випадку, якщо на ПК встановлена сучасна відеокарта. Якщо ж відеоадаптер не підтримує таку високу частоту, то переваги не будуть помітними.

Частота кадрів може змінюватися в залежності від сцени. При інтенсивних діях, великій кількості суперників вона знижується (інколи вдвічі). Для подолання таких проблем використовуються технології FreeSync від AMD (для відеокарт Radeon) та G-Sync від NVIDIA (для відеоадаптерів GeForce).

Час відклику

Не менш важливий показник. Якщо швидкість буде невисокою, то на пікселях монітору з’явиться розмитість картинки. На пікселі з’являється новий кадр, а попередній кадр ще залишається на пікселі.

Час відклику позначається в мілісекундах (мс). Чим він нижче, тим краще для користувача. Для комфортної гри показник повинен складати не більше 5 мс, а ще краще, якщо він буде складати 1-2 мс. Особливо важливо це для професійних геймерів та кіберспортсменів.

  

  

 

В Україні стало менше пропозицій віддаленої роботи

Как делать киберспорт ставки — описание популярной линии в БК Париматч