У Sense SuperApp стали доступні валютні військові ОВДП

Поділитися

З 8 вересня 2022 року клієнти Альфа-Банку Україна (незабаром Sense Bank) можуть придбати державні військові облігації в іноземній валюті – євро чи долар в цифровому банку Sense SuperApp.
З огляду на надійність та ліквідність, наразі валютні ОВДП –  найкращий інструмент розміщення іноземної валюти в цінні папери на українському ринку. На початок вересня в обігу перебували валютні ОВДП в обсязі 2,5 млрд доларів США та 0,7 млрд євро. Міністерство фінансів України щомісяця здійснює розміщення валютних ОВДП на ринку, основними власниками яких є банки (76%), громадяни України (13%) та підприємства (10%).

Відтепер процес придбання валютних ОВДП здійснюється повністю онлайн у розділі “Інвестиції” мобільного додатка Sense SuperApp та займає не більше 5 хвилин. Придбати облігації можна лише за валюту їхнього випуску.

Параметри ОВДП:
· валюта облігацій – долар, євро;
· дата погашення – 01.12.2022, 27.04.2023;
· дохідність – до 4% річних в залежності від випуску;
· вартість однієї облігації – близько 1000 $/€ (котирування щодня змінюються);
· тип облігацій – купонні та дисконтні;
· мінімальний лот – від 1 шт;
· придбання та зберігання ОВДП без комісії;
· облігації зберігаються в електронній формі в депозитарії НБУ через депозитарну установу Альфа-Банку Україна;
· погашення відбувається повністю автоматично – в день погашення гроші зараховуються на рахунок клієнта.

Для купівлі державних військових облігацій в іноземній валюті у цифровому банку Sense SuperApp, клієнту необхідно бути резидентом України віком від 18 років та мати відкритий валютний рахунок в Альфа-Банку Україна.

Якщо у клієнта ще немає картки або рахунку у валюті в Альфа-Банку Україна – їх також можна оформити усього за декілька натискань в Sense SuperApp. Для цього необхідно  у розділі «Продукти» (друга ліворуч кнопка нижнього меню), натиснути «Відкрити картку або рахунок» та обрати необхідний продукт в іноземній валюті. Поповнити рахунок можна готівкою у касі відділення Банку або безготівковим переказом з іншого банку.

Нагадаємо, всі операції з ОВДП як в гривні, так і в іноземній валюті в цифровому банку Sense здійснюються без комісій.
Альфа-Банк Україна – один із системно важливих банків України, що наразі знаходиться у процесі зміни назви на Sense Bank. Фінустанова обслуговує понад 3 млн фізичних, 55 тис. юридичних осіб та 82 тис. ФОПів. У банку працює майже 5 тис. співробітників.

Мільйон на власну справу: як отримати?

Вічна слава тим, хто боронить Україну: Іван Якушин