Вічна слава тим, хто боронить Україну: Іван Якушин

Поділитися

Українські воїни з тимчасово окупованого Криму захищають нашу країну сьогодні, як і захищали її в зоні АТО/ООС ще з 2014 року. 17 липня 2014-го від поранень внаслідок дій російських окупантів помер офіцер групи бойової та спеціальної підготовки полку спеціального призначення «Гепард» Південного ОТО Національної гвардії України, майор Іван Якушин.

💪 Іван був родом із Євпаторії. Після школи здобув освіту в Харківському інституті внутрішніх військ МВС (зараз – Національна академія НГУ). Майже вся його офіцерська служба пройшла в Криму: Ялта, Євпаторія, Феодосія. Був офіцером бойової та спеціальної груп підготовки українських військовослужбовців. Незадовго до окупації півострова Іван перевівся до військової частини Внутрішніх військ МВС у Запоріжжі. Після початку війни на сході України відправився в зону бойових дій, боронити нашу державу від окупантів. Офіцер служив у полку спеціального призначення “Гепард”.

💥 16 липня 2014 року російські бойовики обстріляли позиції Нацгвардії України поблизу Маринівки. Майор Якушин отримав осколкове поранення черева, через що втратив багато крові. У польовому шпиталі йому надали першу медичну допомогу, однак стан воїна був надто важким. Щоб урятувати життя Івана та ще кількох поранених, їх передали російським прикордонникам – ті перевезли наших бійців у лікарню ростовської області. Там, вранці 17 липня, за день до 6-річчя своєї доньки, Іван помер від отриманих ран.

Майора Національної гвардії України з почестями поховали в Запоріжжі, на Алеї Слави Капустяного кладовища. Івана посмертно нагородили орденами “За мужність” III ступеня та «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня.

Висловлюємо безмежну шану бійцю за його мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Вічна слава тим, хто боронить Україну!

У Sense SuperApp стали доступні валютні військові ОВДП

У кого дальність артилерії буде більшою, той і виграє цю війну