Як кохати свого чоловіка?

Поділитися

10 спостережень від психолога Наталії Білоусової про те, як кохати чоловіка. Жодної теорії, тільки практичні працюючі поради.

1. Щохвилини пам’ятайте, у чому мета ваших стосунків із чоловіком

У нормальних людей мета відносин – забезпечити максимальний комфорт на тривалий час, тобто робити щасливим себе та партнера. Ось і повторюй це собі щоразу, коли прийде бажання вчити, лікувати, критикувати свого хлопця, зриватися на ньому під час ПМС, бурхливо ревнувати, допитуватися про його дозвілля, висловлювати думку про його друзів, сперечатися про політику, релігію та колір його штанів.

Чи вартує твоя правота та інтерес у конкретній ситуації того спокою та радості, яких ти позбавляєш партнера? На сеансах терапії я вислуховую пару і кожного окремо, отож, не вдаючись в анти-етичну конкретику, але відповідаючи духу свободи, можу сказати: приблизно дві третини джерел конфлікту описуються схемою «жінка придумала проблему на рівному місці і роздула відсутність реакції на неї чоловіка до масштабів трагедії».

2. Хвали його

Якщо він не вартий похвал і все робить криво, якого біса ти взагалі робиш поруч із цим лузером? Іди, не продовжуй агонію один для одного, див. п. 1. Не будь для нього сварливою мамою, строгою начальницею, примхливою донькою — від усіх цих іпостасей бери лише позитивні складові: постійну, але ненав’язливу турботу, зацікавленість у його зростанні, захоплення крутістю.

Багато хто в дитинстві чув вислів «перехвалила — зіпсувався», так ось це міф, дорослу людину перехвалити неможливо, у неї є планка самооцінки. І хвалити – не означає лестити, це означає дивитися на людину з бажанням бачити добре. Похвала приємна всім, не візьмеш її на озброєння ти — знайдуться розумніші люди, з якими він і спілкуватиметься.

3. Не принижуй його та не скандаль на людях

З’ясування стосунків у публічних місцях — табу, бо публічний імідж респектабельного та надійного для чоловіка набагато важливіший, ніж для жінки, яка за поточного суспільного ладу все ще може дозволити собі бути гарною легковажною дівчинкою. Коли «половинка», найдовіреніша особа, починає підривати авторитет чоловіка перед його друзями, колегами чи натовпом у метро, ​​це сприймається як ніж у спину.

Таке часто прощається, але ніколи не забувається. Змусити чоловіка втратити обличчя — один із найграндіозніших стратегічних прорахунків жінки у стосунках. Тобі це відгукнеться, не сумнівайся. Так що почекай з претензіями до дому, заразом і охолонеш, осмислиш їх, див. п. 1.

4. Не використовуй у зверненнях до нього димінутивів (зменшувальних форм слів)

Дениско, пташеня, кошеня, зайчик — це не те, ким твій хлопець себе бачить у мріях. Це ніби він почав тебе звати «мати», «подруга» або «суперцицьки». Уявила? Забудь про зменшувальні суфікси назавжди, ласкаві прибережи для особливо вдалого інтиму.

5. Підтримуй його починання, навіть найідіотськіші

Коли він забирає ваші обручки, щоб ще трошки пограти на автоматах і точно виграти цього разу – це одне. Коли ж він захоплюється підлідним ловом, грою на тромбоні, вишивкою хрестом, біатлоном, колекціонуванням садових гномів, продажем аджики власного приготування через інтернет — це зовсім інше.

Бажання зустрічати в критику нові ініціативи закладено в природі кожної людини, тому що будь-яка система прагне зберігати рівновагу, але тут тобі доведеться бути розумнішою за природу. Виходь з реалістичної оцінки максимальної можливої ​​шкоди тобі особисто та загально-сімейному благополуччю. Тобі шкода кілька тисяч доларів для щастя коханої людини з рибами, і після цього ти дивуєшся, як люто вона ненавидить ваші походи по взуттєвих магазинах? Ну, загромадили коробками передпокій і дві лоджії, і що, це правда так жахливо? І знову-таки: не оціниш і не підтримаєш ти – це зробить хтось інший, і в цьому моменті ви віддалитеся.

6. Найбільш карколомний вигляд – для нього, а не для зустрічі однокласників

Синдром мисливця, що переміг, втрачає інтерес до спійманої дичини, властивий жінкам не менше, ніж чоловікам. Те, що ти захомутала його в співжиття або ви обв’язалися узами шлюбу, не означає, що тепер він навіки в тебе закоханий. Так, це підло та банально, але приблизно половина моїх пацієнтів-чоловіків скаржилася на факти зневаги дівчиною її зовнішнім виглядом після того, як стосунки увійшли до стабільної колії.

Якщо він захопився фізиком із сірим волоссям, у бурій картатій жилетці та стоптаних туфлях, він знав, на що йде. Але раз на весільних фото ти блондинка в кучерях і трояндочках, а зараз стрижене щось у зручному комбінезоні, то не дивуйся, якщо тебе перестануть сприймати як привабливу даму. Тим більше, коли на корпоративи ти фарбуєшся і купуєш нову сукню, а вдома ходиш а-ля натюрель в тих самих ніжних пастельних речах (які чоловіче око сприймає як бляклі та асексуальні). Це дуже просто, але жінки не припиняють робити цю помилку.

7. Він головний і крапка

Серйозно, це так зручно. Основна проблема феміністок полягає у спробах, фігурально висловлюючись, розвантажувати вагони, коли натомість можна танцювати. Чи еволюцією, соціальними установками чи вихованням у більшості сімей, але чоловік вирощений для ролі вирішувача проблем, лідера, капітана та інше. Це аж ніяк тебе не принижує, якщо ти сама не вирішиш, що хочеш бути приниженою.

Одна дівчина сприймає подану руку при виході з автобуса як галантність, інша як натяк на її нездатність перестрибнути калюжу через фізичну слабкість коротких ніг. Зрозуміло, яка з них насолоджується спілкуванням із протилежною статтю, а яка страждає від гніту шовіністів. І це тобі вирішувати, якою дівчиною бути. Подаруй йому радість бути сильним, діяти, думати та грати першу роль. Дай чоловікові вести, і танець вийде.

Нехай він не завжди має рацію, ти можеш потім тихо виправити ситуацію: навіть коли насправді левову частку робиш ти, якщо ти любиш свого партнера — імітувати картину «ти мій герой, я тільки на підхваті» не складе жодних труднощів. Реалізуй свою волю до влади у інших місцях.

8. Говори про важливі речі прямо, без натяків

Чоловіки розуміють натяки, але частіше це натяки інших чоловіків чи ті натяки, які їм вигідно розуміти. У них (крім хіба що японців) не прийнято говорити про суть справ езоповою мовою. Коли твій чоловік хоче продати клієнту партію мотоциклів, він каже: «У нас відома марка, термін гарантії середній по ринку, а за опт ми вам скинемо 7%», а не: «Зів’яв осінній лист на самотньому в’язі, що на пагорбі похмуро виріс , і пора коня залізного запрягти і з цих місць бігти швидше на південь». Тому викладай просто, але не глобально, не «скажи прямо, ти мене розлюбив, так?», а «я втомилася збирати твоїх черв’яків для риболовлі по всьому будинку, не для цього мене мама вирощувала, найми хатню робітницю».

9. Не став його в центрі всесвіту і не вимагай, щоб він ставив тебе в центр свого.

Я маю на увазі не щиру турботу про потреби один одного і не глибину кохання, а вимоги уваги щодо дрібниць. Півгодинні розмови по телефону п’ять разів на день ні про що, дратують майже будь-якого чоловіка. Психологічна залежність від його думки лестить йому, але й дратує теж. Тому не намагайся офіційно присвятити йому своє життя, це здорово лякає, а закиди в неуважності разом із беззмістовними емоційними проявами дуже швидко втомлять його, а ти залишишся плакати і вигукувати «невдячний, я віддала йому всю себе». Вся ти, часто, навіть не потрібна собі, будемо чесні. І вже йому явно розумно пропонувати найкращі частини.

10. Навчися смачно готувати

І готуй! Це не обговорюється. Еквівалент «вона не готує» для твого розуміння – це «він приносить у будинок менше грошей, ніж вона». Ну що, у нас рівноправність, ви ж цього хотіли?

Джерело

1 маленька деталь, яка здатна зруйнувати будь-які стосунки

Як ставитись до неприємностей, щоб зберігати спокій?