Як вибрати колонки для телевізора?

Поділитися

Вбудовані динаміки телевізора майже завжди пропонують лише базові параметри, часто недостатні для шанувальників хорошого кіно, спортивних подій чи концертів. Як правило, виробник телевізора обмежується розміщенням динаміків ззаду, і їхня потужність становить не більше 20-40 Вт. Виправити це можна, якщо купити колонки до телевізора, що здатні істотно покращити якість звуку. Які типи колонок для сучасних телевізорів існують та які варто вибрати, з’ясуємо в цій статті.

Які існують типи колонок для телевізора?

Колонки для телевізора поділяються за комплектацією та якістю звука. В залежності від потреби, кожен може знайти варіант для себе.

Колонки для телевізора 2.1 

У набір входять три елементи: два фронтальних динаміки й один сабвуфер, який можна поставити на полицю перед телевізором або на підлогу. Такі колонки стануть хорошим варіантом для людей, які люблять дивитися телевізор, а також час від часу музичні канали.

Колонки 5.1 

Такі динаміки включають обладнання, яке має в наборі шість колонок:

  • дві розташовуються спереду, зазвичай по обидва боки від телевізора;
  • один центральний блок, який знаходиться перед приймачем;
  • дві колонки, розташовані ззаду, за спиною глядача;
  • останній елемент — сабвуфер, завданням якого є забезпечення потрібної кількості басів.

Такі колонки для телевізора дозволяють отримати ефект об’ємного звуку.

Колонки для телевізора 7.1 

Комплекти 7.1 мають такий самий склад, як і набори 5.1, з тією різницею, що два додаткових динаміки ефектів повинні бути встановлені позаду. Така система забезпечує високу якість об’ємного звуку у великих приміщеннях.

На що звернути увагу при виборі колонок для телевізора?

При виборі колонок для телевізора необхідно звертати увагу на такі параметри:

  1. Потужність динаміків. Вона повинна бути набагато вище тих, які вбудовані в телевізор. Тільки тоді буде відчутно різницю у звуці.
  2. Корпус. Вибираючи колонки для телевізора, також варто звернути увагу на їх продуктивність. Найголовніше — з якого матеріалу вони зроблені. Колонки в дерев’яному корпусі зазвичай мають кращу якість звуку, ніж моделі з пластиковими корпусами.
  3. Дизайн. Також не варто забувати про дизайн динаміків. Варто робити ставку на ті, які пасуватимуть до декору інтер’єру. Підбираючи колонки за кольором, їх легше замаскувати в кімнаті.

При виборі колонок не варто керуватися ціною. Дешеві моделі не можуть поліпшити звук, адже багато з них навіть мають ті ж параметри, що і динаміки, вбудовані в ресивер. Тому варто робити ставку на дорожчі колонки високої якості, які забезпечують незрівнянно кращу якість звуку і дозволять повною мірою поринути у світ улюблених розваг.

Як вибрати ідеальну коляску

Москалі планували вбиство головного українського розвідника Кирила Буданова та міністра оборони України Олексія Резнікова