Рашка втрачає 172 мільйони доларів на день через обмеження у торгівлі нафтою

Поділитися

Стеля цін на нафту обходиться Росії в 172 мільйони доларів на день, – дослідження CREA

За словами дослідників з Centre for Research on Energy and Clean Air, обмеження ціни на російську нафту обходиться Кремлю в 160 мільйонів євро (172 мільйони доларів) на день.

Втрачені доходи зростуть до 280 мільйонів доларів на день, коли ліміт буде розширено на нафтопродукти з 5 лютого. Дослідження надає додаткові докази того, як обмеження, введені країнами Великої семи, і пов’язані з цим санкції Європейського Союзу вдаряють по Москві.

«Заборона ЄС на нафту та обмеження цін на нафту нарешті почали діяти, і вплив настільки ж значний, як і очікувалося», — сказав Лаурі Міллівірта, провідний аналітик CREA.

Дослідницька організація заявила, що ЄС має прагнути ще більше закрутити гайки щодо Москви. За даними CREA, подальше зниження ліміту до 25-35 доларів за барель з 60 доларів все одно перевищить російські витрати на виробництво та транспортування, але скоротить дохід країни від експорту нафти щонайменше ще на 100 мільйонів євро на день.

«Важливо знизити граничну ціну до рівня, який позбавляє Кремль оподатковуваних прибутків від нафти, а також обмежити решту імпорту нафти та газу з Росії», — сказав Міллівірта.

Рухатися далі після розлучення – це не означає шукати когось нового. Це означає знайти себе

У Тернополі трапилась жахлива аварія