Рухатися далі після розлучення – це не означає шукати когось нового. Це означає знайти себе

Поділитися

Залишити позаду невдалі стосунки означає повернути своє життя. Значить вкладати час та зусилля не в когось, а в себе. Значить слідувати своїм мріям та бажанням. Значить дбати про себе.
Люди, які вважають, що найкращий спосіб забути про болісне розставання — це швидко знайти собі когось нового, здатного заповнити порожнечу, були, є і будуть завжди.

Але стосунки — це не гра, в якій ми намагаємось виграти в когось. Замість того, щоб намагатися врятуватися від самотності, нам варто зосередитись на тому, щоб зцілити душевні рани, завдані розставанням, а потім рушити далі – вільно та граціозно.

Звичайно, ніхто не хоче бачити у Facebook фотографії своїх колишніх в обіймах з їхніми новими пасіями, залишаючись при цьому на самоті, все ще не відійшовши від наслідків розлучення, і заздрити їх щастю.

Всі ми хочемо відчувати себе коханими та бажаними, і це цілком природно. Але коли ми починаємо вимірювати щастя тим, чи маємо романтичного партнера, це веде лише до нових проблем.

Якщо ви поставили остаточну точку у відносинах з колишнім партнером — це ще не означає, що потрібно відразу кинутися в чиїсь обійми, не має значення, чиї. Ви взагалі не зобов’язані негайно повертатися до побачень та пошуку нового партнера, якщо не готові до цього. Нове кохання, щасливий шлюб і безбідне життя до самої старості зовсім не обов’язково з гарантією залікують ваші душевні рани. Ні. Це так не працює.

Залишити позаду невдалі стосунки означає повернути собі себе і власне життя. Значить вкладати час та зусилля не в когось, а в себе. Значить слідувати своїм мріям та бажанням. Значить дбати про себе. Значить рости над собою і постійно вчитися чогось нового. Значить примиритися зі своїм минулим, знайти кохання та умиротворення у власній душі.

Відновлення після розлучення не має жодного відношення до пошуку когось нового. Воно означає перехід до нової фази життя — фази, в якій ви насамперед приділятимете свою увагу і турботу собі ж.

Звісно, ​​різні люди справляються з наслідками розставання по-різному. Деякі здатні повністю забути про невдалі стосунки лише після того, як знайдуть собі дійсно достойного партнера. Інші починають віддавати всі сили побудові кар’єри і знаходять щастя незалежності.

Кожна людина — це унікальна і нескінченно складна особистість, і тому відновлення після розставання теж відрізняється для кожного з нас.

Але сутність цього відновлення однакова для всіх — вона в тому, щоб навчитися бути щасливими без «колишніх». І ніколи не повертатися до них навіть у думках.

П’ять кращих українських анімацій про найбільші різдвяні свята

Рашка втрачає 172 мільйони доларів на день через обмеження у торгівлі нафтою