Чи можна кинути палити за допомогою вейпу

Поділитися

Про шкоду куріння знає кожен, хто відвідував хоча б один урок ОБЖ у школі чи попередження на пачках цигарок. На жаль, курцям зі стажем це мало допомагає, тому що для боротьби із залежністю недостатньо озвучити факт її наявності. потрібно запропонувати альтернативу.

Останнім часом як така альтернатива стало популярно використовувати електронні сигарети. Чи можуть вони допомогти курцеві? Розглянемо це питання докладніше.

Що таке вейп і з чого він складається

Вейп — це девайс, з допомогою якого рідина перетворюється на пару. Таку назву електронна сигарета отримала невипадково, адже у перекладі з англійської слово “vapour” означає “пар”. Найчастіше до складу вейпу входить кілька основних елементів:

  • бак (в даний елемент здійснюється заливка рідини);
  • акумулятор (може мати різну потужність);
  • спіраль (основне призначення — нагрівання);
  • ватка, накручена на спіралі;
  • мундштук.

Особливо приваблива ця електронна сигарета тим, що з її допомогою можна відмовитися від класичного тютюну.

Принцип роботи електронної сигарети

Електронний пристрій має простий принцип роботи. У момент, коли людина робить затягування, починає нагріватися спіраль. З картриджа чи бака ароматична рідина надходить на розігріту спіраль із ватою. Поступово жижа починає випаровуватися і перетворюватися на пару. Саме пар, що виробляється вейпом, і вдихає людина через мундштук.

Основою вейпа вважається акумулятор. Від того, наскільки він надійний, залежить і те, наскільки довго можна використовувати електронну сигарету.

Рідина, зосереджена в картриджі, може мати різний рівень міцності та смаку. Курець може самостійно вибирати, наскільки міцною рідиною буде заправлено електронну сигарету.

Об’єм пари, який вироблятиметься, залежить від того, який випарник входить до складу. Періодично випарник потрібно перевіряти та змінювати.

Чи можна за допомогою вейпу кинути палити

Єдиної думки про те, чи сприяє використання вейпу відмови від цигарок, немає. Деякі користувачі можуть кинути палити, інші — ні. При цьому не всі враховують, що входять до тютюн інгредієнти негативно впливають на легкі, травну та серцево-судинну системи. Одні люди, поступово знижуючи міцність жижі, повністю відмовляються від цигарок. Інші користувачі замінюють звичайну електронну сигарету. Це дозволяє поступово позбутися задишки та кашлю, при цьому в легені не потраплятимуть смоли та продукти горіння.

Для того, щоб повністю позбутися такої шкідливої звички, як куріння, слід скористатися кількома порадами:

  1. Затяті курці, які планують відмовитися від цигарок, мають робити плавніший перехід. Це підвищить шанси на успішну реалізацію поставленого завдання, а також дозволить досягти кращого результату. У перші кілька тижнів можна комбінувати вейп та звичайні сигарети. При цьому обсяги тютюнової продукції варто поступово зменшувати. Це дозволить поступово позбутися залежності.
  2. На наступному етапі слід поступово переходити на жижу, до складу якої входить менша кількість нікотину. Найкраще придбати декілька рідин, які відрізняються не лише міцністю, а й смаком.
  3. Далі можна переходити на ті рідини, до складу яких зовсім не входить нікотин. Як тільки організм позбавиться залежності, можна парити безнікотинову жижу, вибираючи той чи інший смак.

Якщо правильно підійти до процесу, то згодом можна повністю кинути палити.

Що відчуває людина, яка перейшла на вейп

Люди, які повністю перейшли на вейп, наголошують на позитивних змінах:

  • відсутність задишки;
  • поліпшення кольору шкіри;
  • свіже дихання;
  • відсутність неприємного запаху від речей та від волосся.

Якщо правильно вибрати електронну сигарету, то позитивні зміни виявляться досить швидко.

Висновки

Паріння може бути корисним для деяких людей, які хочуть позбутися тютюнової залежності, тому що воно дозволяє поступово знижувати рівень нікотину. Багато вейпів дозволяють вибирати рідини з різними концентраціями нікотину. Ви можете почати з більш високої концентрації і поступово переходити на нижчі, позбавляючись залежності. Однак кожна людина унікальна, як і її організм. Тому якщо ви вирішили кинути палити, краще звернутися до фахівця, який допоможе підібрати оптимальне рішення.

Пільги ветеранам та їхнім родинам пропонують розширити коштом бізнесу: що не так із новим законопроєктом

Три капелани повернулися після служіння на cході України