Воїн зі Збаражчини Ілля Роля отримав “Золотий хрест” від Залужного

Поділитися
Воїн 24 бригади Ілля Роля на фронті захищає Україну від московських окупантів ось уже 8 рік. Ілля є доволі скромною людиною. Вперше про нього дізнались краяни торік, коли його донька Ліда організувала збір коштів на купівлю авто для підрозділу батька.
Ілля тоді лікувався від поранення, а побратими втратили авто.
Цього року мешканці Тернопільщини збирали кошти для ремонту автомобіля.
Ілля Роля доволі скромно розповідає про своє перебування на передовій. Рятує людські життя. Виконує роботу, яку ставлять перед ним і його бойовими побратимами командири.
Сьогодні у соціальній мережі стало відомо, що Ілля Роля, мешканець Збаразької громади, отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного “Золотий хрест”.
Наказ ще був підписаний 10 березня, але нагородження відбулось лише сьогодні. На офіційній сторінці 24 ОМБр імені короля Данила йдеться за їх плечима важкі бої у Бахмуті. Воїнів Королівської бригади, що донедавна боронили місто-фортецю нагородили на Донеччині.
“Кожен з Вас без винятку – Герой, який гідний найвищих нагород. Сьогодні маю за честь вручити ці відзнаки, і хочу подякувати за ту важку роботу, що ви виконуєте” – зазначив командир бригади, полковник Іван Голішевський.
Це лише частина нагород, яка знайшла своїх власників і на які заслуговують наші воїни. Велика кількість військовослужбовців представлена до нагород, які будуть вручені по мірі їх надходження до військової частини.
Ми пам’ятаємо кожного і кожну, хто віддав життя на цій війні. Шануємо живих, хто зі зброєю в руках продовжує боротьбу по звільненню нашої землі від російської навали.
Слава Героям!”.
На питання за що саме отримав нагороду Ілля Володимирович, як завжди скромно і лаконічно відповів:”Тут всі рятують життя. І я рятував. Робив те, що мав робити”.

Нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України “Золотий хрест” – нагорода, яку отримують ті армійці, які за відсутності офіцера взяли на себе командування діями підрозділу.

Війна вкрала у них дитинство: співачка RODZYNKA випустила нову роботу “Збуваються мрії”, яку присвятила українським дітям

“Від А до Я”: музична прем’єра співачки KARINA DOBA