За місяць акції “Листи до вільного Криму” зібрано понад 350 листів для кримських політв’язнів

Поділитися

Ініціатива “Листи до вільного Криму”, організована Представництвом Президента України в Автономній Ресубліці Крим, Центром прав людини ЗМІНА та Українським ПЕНом, тривала місяць — з 27 квітня по 27 травня. Однак ви можете й далі писати листи нашим співгромадянам, яких окупанти незаконно ув’язнили в Криму або депортували до рф, — аж до моменту деокупації півострова.

За місяць акції ми отримали понад 350 листів для кримських політв’язнів: від рідних і друзів, від небайдужих незнайомців, від дітей, від відомих діячів. Листи надсилали з материкової частини України, Польщі, Швеції та Таїланду.

До акції долучилися голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, а також письменники, громадські активісти та інтелектуали: Ольга Герасим’юк, Мирослава Ґонґадзе, Віталій Портников, Саша Кольцова, Ірена Карпа, Мирослав Маринович, Ірина Славінська, Андрій Курков.

Листи до вільних серцем і душею кримчан писали також під час цьогорічного вручення премії імені Ґонґадзе, на фестивалі пам’яті Романа Ратушного “Протасів Яр”, а також на заході “Пам’ять і відродження” у Національному ботанічному саду імені М. Гришка. А у Польщі, в місті Краків, власники кав’ярні “Нитка” присвятили ініціативі цілий день — листи з Польща вже у нас, готуються до відправки адресатам.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Центр прав людини ЗМІНА та Український ПЕН безмежно дякують усім, хто долучилися до акції “Листи до вільного Криму”. Найменше, що ми можемо зробити для наших співгромадян, ув’язнених за їхню вірність Україні — підтримати розмовою, потішною історією, малюнком або листівкою, навіть надісланим віршем.

Ми віримо, що вже невдовзі усі політв’язні повернуться додому — у вільний український Крим. А до того моменту — напишіть листа до вільного Криму в їхніх розумах і серцях листа. Ми обов’язково його передамо!

Правозахисники вимагають звільнити Богдана Зізу

Бій Мейвезера та онука боса мафії перетворився на масову бійку