У Запоріжжі розпочав роботу ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”

Поділитися

18 липня Глобальний договір ООН в Україні та гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя» відкрили в Запоріжжі ком’юніті-центр «Опліч ХАБ».
Мета «Опліч ХАБу» — об’єднати жителів Запоріжжя для взаємопідтримки та взаємодопомоги в умовах невизначеності. Ця ініціатива є продовженням проєкту Mental Help Глобального договору ООН в Україні, що спрямована на надання безплатної психологічної допомоги українцям у непростий воєнний час.
«Опліч ХАБ» пропонує відвідувачам такі активності:

індивідуальні консультації з психологом;
групова арттерапія для дорослих;
групова арттерапія для дітей;
групова йога;
відкриті лекції та майстер-класи;
юридичні консультації.
У хабі працюють найкращі фахівці у сфері психологїі, арттерапії і йоги, які пройшли навчання від міжнародних експертів із Israel Trauma Coalition, UCLA та University of Denver. Усі активності «Опліч ХАБу» будуть абсолютно безплатними та конфіденційними.
18 липня відбулося урочисте відкриття ком’юніті-центру. У ньому взяли участь усі партнери проєкту, які зробили внесок у запуск ком’юніті-центру, а це: Група «Метінвест», Carlsberg Ukraine, корпорація «Біосфера», Caparol Україна, «Епіцентр-К», Запорізька обласна рада, група компаній Фокстрот, Равлик Боб, Hungarian Interchurch Aid’s (HIA), Безоплатна правова допомога та Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара.
Представники ГД ООН в Україні, Групи «Метінвест» та Запорізької обласної ради провели панельну дискусію про важливість об’єднання громад для взаємопідтримки в умовах невизначеності.
Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, наголосила:
«Єднання і взаємодопомога на всіх рівнях і в усіх сфера — от що допоможе нам як нації перемогти в цій війні. Ми раді відкрити “Опліч ХАБ” у Запоріжжі, стоячи пліч-о-пліч із партнерами. Разом ми створили для запоріжців місце психологічної безпеки. Тут ви зможете відкритися і поділитися страхами, а також відчути себе частиною спільноти і віднайти в собі сили витримати виклики нашого сьогодення. Фахівці хабу пройшли навчання з психологічної допомоги від найкращих світових експертів. Ви можете їм довіряти й покладатися на їхню допомогу».
Директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук підкреслила:
«На сімнадцятий місяць війни кожен із нас перебуває у стані психологічного виснаження. Але всі ми навчилися тримати це виснаження у собі. Це негативно впливає на наше ментальне здоров’я. Ми розуміємо, що потреба в психологічній допомозі, особливо в цікавих і зрозумілих форматах – величезна. Є велика кількість жінок, що мають стати опорами для своїх дітей, для своїх коханих, які повернуться з війни. Їхнє ментальне здоров’я в пріоритеті. А багато дітей через стрес може мати певні психологічні травми, навіть якщо їх не видно неозброєним оком. Розуміючи все це, ми надаємо можливість таким верствам населення отримати допомогу. «Опліч ХАБ» — саме те місце, куди завжди можна звернутися і де ніколи не відмовлять».
Дитячу кімнату центру обладнала компанія «Епцентр К». Ігор Поляков, в. о. директора ТЦ «Епіцентр» Запоріжжя, зазначив:
«Підтримка і допомога дітям завжди була в полі зору компанії «Епіцентр». І зараз, коли триває війна, нашим дітям потрібна особлива турбота й піклування. Проєкти Епіцентру для дітей із дитячих будинків, дітей військовослужбовців мали своє продовження в проекті Mental Help. І ми з особливим задоволенням облаштували саме дитячу кімнату: передали меблі, електротовари, побутову техніку, товари для навчання та творчості, іграшки. А ініціатива «Дракосиків збирай — діткам допомагай» від магазину товарів для дітей “Епік” сприяла тому, щоб до проєкту долучались наші дорослі й маленькі покупці. Вони купували символічні дракончики в Епіцентрі та ставали творцями гарної, корисної справи для дітей. Тож нехай новий комфортний, гармонійний простір із відновлення здоров’я стане втіленням натхнення та розвитку для всіх його користувачів. Бажаю успіхів та неймовірних досягнень у вашій ментальній подорожі!»

Як узяти участь в активностях хабу?
Запрошуємо вас відвідати «Опліч ХАБ», який знаходиться за адресою вул. Добролюбова, 7, Запоріжжя.

Гурт “Музиченьки” представили трек для людей не консервативних поглядів

Ще одна пісня спродюсована Glib’ом Svyrydov’им вийшла у світ