У Луцьку проти Володимира Бондаря відкрито кримінальне провадження

Поділитися

«Вважаю, що всі звинувачення проти нас є надуманими і створеними лише з метою, аби усунути керівників луцького Майдану від їхньої ініціативної діяльності», – заявив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Бондар, коментуючи відкриття проти себе кримінального провадження за блокування роботи державних органів влади.
За його словами, порушення, які інкримінують представнику «Третьої Української Республіки» та п’ятьом іншим активістам Майдану, є безпідставними.
«Коли ми прийшли до Обласної державної адміністрації, вона вже була зблокована міліцією та тітушками. Міліція нікого не пускала – ні людей, які прийшли мітингувати, ні працівників ОДА, ні депутатів на засідання Обласної Ради, нікого», – розповів Володимир Бондар.
Він переконаний, події, які відбуваються у Луцьку та інших містах України, не подобаються владі та її представникам на місцях.
«Вони дуже злякалися цих подій. Тому й думають, якщо декількох людей залякати або прибрати фізично, то всі події зійдуть нанівець. Влада не розуміє, що на майдани вийшли не конкретні люди за якісь конкретні політичні інтереси, а утворилося загальнонародне повстання. Люди ні у Києві, ні на місцях не підуть додому, доки нинішня влада не зміниться», – наголосив Володимир Бондар.
Представник «Третьої Української Республіки» звернувся до начальника міліції і закликав його телефонувати особисто, а не звертатися до активістів через інтернет.
«Представники луцької міліції втиснули мені повістку у двері, за неї ніхто не розписався. Вони звертаються до мене через інтернет, знаючи, що ми поїхали до Києва і навряд чи читаємо новини. Це все гра на публіку. Мовляв, вони нас шукають, звертаються, а ми уникаємо спілкування. Неправда. Я свідомо сьогодні виїхав з Києва на Луцьк, аби прийняти участь у цьому судилищі. Блокування органів влади міліцією та тітушками зафіксовано на відео. Ми будемо оборонятися», – підкреслив Володимир Бондар.
Нагадуємо, 12 грудня начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук через інтернет звернувся до активістів Євромайдану, серед яких – представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Бондар, аби ті прийшли до міліції й отримали Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину. Міліцією порушено три кримінальні провадження: за блокування державних органів і органів самоврядування, за грубе порушення громадського порядку.

Американські експерти обрали найкращі фільми 2013 року

Якщо заарештують лідерів опозиції, Майдан народить нових