Президент відсторонив від посад голову КМДА О.Попова та заступника Секретаря РНБОУ В.Сівковича

Поділитися

Президент України Віктор Янукович відсторонив від посад заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України В.Сівковича та голову Київської міської державної адміністрації О.Попова за клопотаннями Генеральної прокуратури України у зв’язку з підозрою у причетності зазначених посадових осіб до порушення конституційних прав громадян, які 30 листопада 2013 року перебували на Майдані Незалежності в м. Києві. Про це УНН повідомили у прес-службі Президента.

“Президент сподівається, що Генеральна прокуратура об’єктивно та всебічно проведе розслідування цих подій і запропонує суспільству конкретні юридичні заходи реагування на допущені протиправні дії”, – йдеться у повідомлені.

За повідомлення, Глава держави також пропонує правоохоронним органам провести розслідування відкрито і прозоро та поставити крапку в цьому питанні.

Також Президент звертає увагу, що для жодних посадових осіб держави не повинно бути винятків у питаннях відповідальності за вчинення незаконних дій.

Нагадаємо, Володимиру Сівковичу і Олександру Попову через події у Києві 30 листопада вручено повідомлення про підозру у скоєні злочину передбаченого ч.2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень). Керівнику ГУ МВС у м.Києві В.Коряку та його заступнику П.Федчуку вручено повідомлення про підозру у скоєні аналогічного злочину.

Як у Тернополі ховалися “бажаючі” поїхати на Антимайдан

***

Як нардеп з Тернопільщини памперси міняв

Як нардеп з Тернопільщини памперси міняв

В.Сивковича, О.Попова, В.Коряка та П.Федчука можуть посадити під домашній арешт