Вся правда про недолугу суддю з Кременця (відео)

Поділитися

У позовній заяві про відшкодування моральної шкоди” Варневич Л.Б. вказується, що Ващенко В.В чинив тиск на останню, відвідуючи судові засідання під її головуванням, проводив відеозапис та розміщував відеоролики і тд. і тп. Напевно варто нагадати цій суді про поняття “відкритого” та “закритого” судових засідань. Відпрацювавши життя суддею ця юридично неграмотна особа так і не зрозуміла, що на відкритих засіданнях мають право бути присутніми будь які громадяни України. Звичайно цьому всьому є елементарне пояснення — при відсутності розголосу простіше приймати злочинні рішення. Напевно варто нагадати як це відбувалось 19 та 20 березня.

“Сьогодні, 19 березня 2015 року активісти ГО Народної Рада, депутат міської ради Бендасюк Ігор, та не байдужі громадяни міста прибули до Кременецького районного суду з метою бути присутніми на судовому слуханні в кримінальній справі Тарківського М., жителя Кременецького району. Дане засідання мала проводити славнозвісна суддя Варневич Л.Б., яка відома завдяки прийняття нею рішень, 70 відсотків з яких були скасовані при зверненнях в апеляційні суди. Сьогодні ця особа пішла ще дальше — мотивуючи особистою неприязню своє відношення до цих людей заборонила бути їм присутніми під час слухань цієї справи. Виникає просте запитання — в цієї людини з головою все в порядку?
Частина 2 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», що має промовисту назву «Гласність і відкритість судового процесу», чітко формулює, що розгляд справ у судах відбувається відкрито (крім випадків, установлених процесуальним законом).
Принцип, закріплений в п. 7 ч. З ст. 129 Конституції України, в ст. 6 ЦПК України і в ст. 9 Закону України «Про судоустрій України», полягає в тому, що розгляд у всіх судах ведеться відкрито, за винятком випадків, коли це суперечить інтересам охорони державної таємниці. Закритий судовий розгляд допускається за клопотанням осіб, що беруть участь у справі, в цілях запобігання розголошуванню відомостей про інтимні або інші особисті сторони життя осіб, що беруть участь у справі, або відомостей, що принижують їх честь і гідність, а також забезпечення таємниці усиновлення.
Фактично, чинне в Україні законодавство передбачає лише один випадок, коли допускається обмеження гласності судового процесу – йдеться про ситуацію, коли суд своєю ухвалою затверджує рішення про закритий судовий розгляд.”

“Нові провокації від “судді” Варневич
Вчора, 20 березня 2015 року активісти Народної Ради Кременецького району разом з небайдужими громадянами міста виявили бажання бути присутніми в залі приміщення Кременецького районного суду на розгляді справи Ковалик — Біндас. Відвідати це засідання було вирішено тому, що Біндас є депутатом міської ради та до неї є декілька “земельних” питань, які зібрались за часи її депутатства. “Суддя” Варневич мала розглядати знову ж таки “земельне” питання. Так як і попередній раз Варневич спробувала заборонити громадянам бути присутніми в залі суду. Звернення до голови суду Зембри Є.Й. не дало бажаних результатів — він просто не має законних методів впливу на членів суду. Цього разу “суддя” Варневич спробувала знову спровокувати конфлікт в залі суду — почала вимагати від працівника охорони “виставити” нас за двері. Для уникнення подальшої ескалації нами було здійснено виклик працівників райвідділу. На місце події прибув нач. райвідділу Галевич В.Б. , який спробував захистити нас від свавілля Варневич — надати нам можливість бути присутніми в залі. Після словесної перепалки, в якій суддя продемонструвала “перли” своїх знань законодавства вона все таки оголосила засідання відкритим. Та враховуючи небажання Біндас, щоб ми були присутні відразу ж закрила та перенесла на декілька днів. По суті, це ще більш грубе порушення ніж попереднє. Так само, як і попередній раз були подані скарги в райвідділ на дії цієї особи.
P.S. Два дні під ряд “суддя” Варневич своїми діями порушує Закони України, Конституцію України та провокує громаду міста своїми висловлюваннями в нашу адресу.
Як 19, так і 20 -го березня Варневич мала ще по одній справі. Ці справи були перенесені без жодних поважних на це причин. З неофіційної інформації вона телефонувала та повідомляла людям, що справи перенесено, тобто щоб вони не йшли до суду. Короткий підсумок – за два дні Варневич трактуючи законодавство на власний розсуд, опираючись на власні забаганки не розглянула жодної справи.”
По цих двох випадках були написані скарги, викликались працівники райвідділу. Ці два випадки зобов’язують Вищу рада юстиції та Вищу кваліфікаційну комісія суддів України прийняти рішення про звільнення з посади цієї недолугої судді. Але все настільки прогнило, що на сьогоднішній день на це беззаконня ніхто так і не відреагував.
Крім цього цей “хамелеон в спідниці” пише про застосування до неї “насильства на очах багатьох людей”. При цьому вона забула як зверхньо та нагло висловлювалась по відношенню до цих же людей: “ ви хто? Люди? Ви що громада? І тд. І тп.” А тепер апелює до цих же людей.
Як виявляється судді Варневич “за станом здоров’я протипоказані душевні хвилювання та стресові ситуації” – потрібно було усвідомити свої помилки та написати заяву “за власним бажанням”, піти тихенько на пенсію. З часом все забулося б та не виникали б ситуації, коли громадяни просять відвід судді в зв’язку з тим, що остання недостойна звання судді.
А саме смішне в “позовній заяві” – приниження честі та гідності. Суддя Варневич Л.Б. –
про яку честь та гідність ви можете взагалі говорити? Ви взагалі то маєте поняття що це таке, коли характеризуючи Вас люди або посміхаються, або висловлюються нецензурною лексикою?
Також суддя Варневич Л.Б. заявила клопотання про проведення засідань в режимі відеоконференції — напевно соромно людям в очі дивитись. Можливо є необхідність (враховуючи бездіяльність Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісія суддів України ) зустрічати Вас під судом зранку та проводжати після роботи з плакатами, щоб ви зрозуміли, що таке моральний тиск? Можливо варто також розповсюджувати відео, де Ви як остання ….. репетуєте на вулиці, зустрівши учасників цієї акції, при цьому погрожуючи їм?

Народна рада

Влада ідіотів саджає патріотів

***

Суддя Варневич, яку люстрували у сміттєвому баці в Кременці, вимагає 20 тисяч гривень в суді

***

Петро Ластівка написав гнівного листа міністру культури

Веселі історії про Януковича і Кличка (відео)