Як Василь Деревляний збагатився після Революції Гідності

Поділитися

derevlanНародний депутат від ВО “Батьківщина” кількох скликань, 9-тикратний керівник обласного осередку партії Тимошенко, а нині перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний зумів збагатитися в той час, коли українці на очах бідніли від девальвації гривні та збирали останнє на АТО.

Судячи з декларацій тоді ще народного депутата Деревляного за 2011-2013 роки, його сім’я скромно жила на одну зарплату. Причому на зарплату самого політика – нардепівську, у порівнянні з якою доходи його дружини Олександри – просто “сльози”.

Вірний соратник Тимошенко завжди бив себе в груди, публічно заявляючи, що у порівнянні з іншими він безгрішний і кришталево чистий. Навіть тоді, коли під’їжджав до свого офісу в готелі “Україна”, що на бульварі Шевченка, на новенькому “Ленд Крузері”, тоді як у декларації записував “Хюндай Гетс” 2006 року випуску.

Появу у 2012 році у власності своєї дружини квартири на 91 кв. м та гаража на 32 м, Деревляний скромно зафіксував у фінансовій звітності як “подарунок”.

Втім, тоді ще Президентом був опальний Янукович, про Антикорупційне бюро ніхто навіть не мріяв, а практика фіксувати хабарі під виглядом подарунків, призів чи виграшів була звичною. Деревляний досі не пояснив своїм виборцям, який щедрий спонсор і за які послуги зробив дружині “бідного, але чесного” народного депутата такий розкішний подарунок.

Сам же БЮТівець роками володів лише земельною ділянкою, площею 1000 кв. м, лише раз (у 2011-му) отримав матеріальну допомогу у 35 тисяч гривень, а інших доходів, окрім зарплати, “не мав і не міг мати”.

У жовтні 2014 року Деревляний прощається із парламентом – цього разу Тимошенко запхнула свого тернопільського ставленика надто далеко у виборчих списках. Чим і де займався політик цілий рік – до перемоги на виборах у Тернопільську обласну раду – в його офіційній біографії не сказано ні слова.

Однак як тільки було оприлюднено декларації про доходи працівників облради за 2015 рік, з’ясувалося багато цікавого. Сім’я Деревляних торік отримала доходів всього близько 50 тисяч гривень. Ще 104 300 грн. заробили, очевидно, продавши той самий “Хюндай”.

Втім, перебиваючись із копійки на копійку, як і більшості українців, політик зумів придбати значно новіше авто “КІА” 2014 р.в. Більше того, у його власності, поруч із відомою вже земельною ділянкою, з’явилося “інше нерухоме майно”, площею 1 тисяча 146 квадратних метрів!

Що це за майно і як воно з’явилося в декларації безробітного протягом року Деревляного, напевне, така ж велика таємниця, як і “подарунок” у вигляді квартири й гаража його дружині у буремні часи Януковича.

reporter.net.ua

Чи врятує нардеп Побер свого протеже-хабарника від тюрми?

Як прокурор Тернополя завдяки дружині втримався на посаді