За організацію незаконного перетину військовозобов’язаним кордону двоє тернополян отримали 14 000 доларів США

Поділитися

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру 2 тернополянам в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства чоловік та жінка, будучи у змові, знаючи наміри місцевого жителя, що підлягає мобілізації, виїхати за межі України, пообіцяли свою допомогу в цьому. Вони запевнили військовозобов’язаного, що за 14 000 доларів США його доправлять автомобілем до кордону у Закарпатській області, а далі його переведуть через кордон поза пунктом пропуску інші люди. Підозрюваний перевіз «клієнта» з Тернополя в м. Берегово Закарпатської області та отримав від нього 14 000 доларів США.
Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання визначеної суми, згодом – оголосили підозру його спільниці.
Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, його пособниці – домашній арешт.
Триває досудове розслідування, що здійснюють слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу управління СБУ в області та управління карного розшуку ГУНП в області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Біженців з півдня і сходу України потішать у Тернополі

Варіанти додаткової роботи в Тернополі