Платників податку на Тернопільщині побільшає?

Поділитися

Україна знаходиться на 180-му місці за легкістю сплати податку, поряд із нами – сусідня Білорусь, далекі Мавританія, Республіка Конго і т.д. Так чому ж влада України не соромиться цього “показника” і не діє в своїх же інтересах беручи приклад з успішних країн, де економічний клімат лише сприяє платникам?

Нові правила оподаткування „спрощенців” стали темою проведення брифінгу заступника голови комісії з проведення реорганізації Тернопільської об’єднаної ДПІ, першого заступника начальника інспекції Віктора Петровича Солтиса для місцевих засобів масової інформації.

Попри те, що новий закон вступить у дію з 1 січня нового року, тернопільські податківці вважають за необхідне вже сьогодні донести основні законодавчі зміни до платників, активізуючи роз’яснювальну роботу. На думку В. Солтиса, новий закон не завдасть незручностей платникам податків, оскільки при його написання враховувались побажання та зауваження самих суб’єктів підприємницької діяльності. Так, даним документом запроваджено диференційований підхід до класифікації малого бізнесу відповідно до річного обороту, надано право „спрощенцям” реєструватися платниками податку на додану вартість, скасовано надбавку, що застосовується до фіксованих ставок податку за кожного найманого працівника фізичної особи тощо.

Із запровадженням „нових правил” оподаткування для приватних підприємців, тернопільські податківці очікують зростання їх кількості. Так, на сьогодні в Тернопільській об’єднаній ДПІ перебуває понад 7700 приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Прогнозується, що їх кількість зросте майже до 9000 платників. „Відтак, зростуть і надходження до місцевих бюджетів, – констатував Віктор Петрович, – адже єдиний податок – місцевий платіж.”

За його словами, законодавці передбачили адаптаційний період для „спрощенців”. Так, всі свідоцтва про сплату єдиного податку і патенти про сплату фіксованого податку на 2011 рік будуть дійсними до 1 червня 2012 року, а терміни подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування продовжено до 25 січня 2011 року.

 

Шопка для мера

Для Анатолія Гриценка вожді БЮТ зрадили Тимошенко, а тепер готові зрадити країну, бо відмовились включити його в першу п’ятірку “Батьківщини”