«Букварик електробезпеки» – для тих хто хоче більше знати про безпеку

Поділитися

Вперше на Тернопільщинні відбулася презентація видання на тему електробезпеки для дітей

 Напередодні святкування професійного свята Дня енергетика, енергетики Тернопільщини представили громадськості книгу під назвою «Букварик електробезпеки» автором якої став помічник голови правління-генерального директора з питань охорони праці ВАТ «Тернопільобленерго» Володимир Остап’юк.

Презентація видання відбулася в Тернопільській обласні бібліотеці для дітей 5 грудня за участю представника від Управління освіти та науки Тернопільської ОДА Валерія Худика.

 

– Володимире Олександровичу, з якою метою було видано «Букварик електробезпеки»?

– Ця книга має на меті достукатися до дитячих сердець аби вони запам’ятали, що з електрикою жартувати не можна. Електрика сьогодні зайняла чільне місце в життєдіяльності людей але багато хто, навіть серед дорослих, не знає правил безпечного поводження з електрикою. Енергетиків це питання болить адже часто гинуть люди лише через незнання правил електробезпеки.

– В чому особливість данного видання?

– Основою створення данного видання стали малюнки, котрі надійшли в обленерго на  Конкурс малюнка на тему електробезпеки  котрий ми проводили у 2011 році. У видання увійшли малюнки не лише переможців але і багатьох інших, оскільки було чимало малюнків котрі заслуговували на увагу.

– Чому видання називається саме «Букварик електробезпеки»?

– Видання складається з віршів котрі розміщенні по алфавіту і до кожного вірша підібрано один а то і більше малюнків на туж тему про що йдеться у вірші. Видання кольорове, і привертає увагу  маленьких читачів. І не менш цікавим буде і для дорослого читача.

– У виданні розміщенні лише вірші та малюнки ?

– Ні! Окрім ліричної частини у «Букварику електробезпеки» зроблено вставки із правилами електробезпеки. Книжка складається із шести частин, до кожної з яких є вступ в якому йдеться про правила безпеки чи надання першої долікарської допомоги.

Також, у виданні є такі маленькі виділення під заголовками: «Пам’ятайте», «Знайте», «Запам’ятай і передай іншим».

– Де можна знайти «Букварик електробезпеки»?

– «Букварик електробезпеки» ми передали в усі школи Тернопільської області, а також в Тернопільську обласну бібліотеку для дітей.

 

 

Відділ по роботі з громадськістю ВАТ «Тернопільобленерго»

Як треба розуміти ліс, або Як лісники програли суд на 10 тисяч гривень газеті “Номер один” та авторитетному журналісту Тернопільщини Жанні Попович

Водії Тернополя шоковані від стану доріг!!! (відео)