У Тернополі в криміналітету вилучено 30 кг кокаїну, вартістю понад 6 млн. доларів США

Поділитися

7 учасників злочинної організації налагодили міжнародний канал постачання кокаїну до Євросоюзу та України. У проведенні спецоперації разом з українськими правоохоронцями взяли участь їхні іноземні колеги. Вартість вилученої партії наркотику склала близько 6 мільйонів доларів США. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Учасниками транснаціонального злочинного угрупування, до складу якого входили п’ять громадян Еквадору та по одному – з Польщі і України, створили канал постачання кокаїну з Південної Америки до країн Євросоюзу та України.

Спецоперація із затримання наркозбувачів проводилася одночасно на території України, Польщі та Еквадору. У ній взяли участь працівники ГУБОЗ МВС, УБОЗ ГУМВС України у Львівській області, співробітники Агенції боротьби з наркотиками Міністерства юстиції США (DEA), Центрального слідчого бюро Головної комендатури поліції Республіки Польща та представники правоохоронних органів Республіки Еквадор.

У результаті проведення спецоперації було затримано сім учасників угрупування. У місті Тернопіль у зловмисників вилучено 30 кг кокаїну, орієнтовна вартість якого на чорному ринку складає понад 6 млн. доларів США.

Наразі слідство у кримінальному провадженні завершено, а його матеріали з обвинувальним актом передані до суду. Учасникам злочинної організації з транснаціональними зв’язками інкримінують вчинення ряду особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, повідомляє portal.lviv.ua

Правопорушникам загрожує тюремне ув’язнення на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Відомим тернополянам почали підкидати фальшиву “Українську правду”

***

У Тернополі затопило бізнес-імперію мера (відео)

***

Герой України почав розколювати опозицію

***

Юлія Тимошенко привітала Януковича

***

Мало хто знає, що 11 вересня в Нью-Йорку, рятуючи людей, героїчно загинув українець Іван Скала

Аварія саморобного мото-дельтаплану залишила без світла 10 сіл Зборівського району

Співробітники СБУ затримали працівника Державної інспекції сільського господарства