Звернення Ігоря Білика до журналістів та громадських діячів міста Тернополя, з приводу неправомірних дій правоохоронних органів стосовно арт – бару <<Коза>>

Поділитися

Звернення Ігоря Білика до журналістів та громадських діячів міста Тернополя, з приводу неправомірних дій правоохоронних органів стосовно арт – бару «Коза».

Як стало відомо із тернопільських ЗМІ, що 21 грудня цього року близько дев’ятої години вечора тернопільські міліціонери увірвалися в бар „Коза”, що на бульварі Шевченка у Тернополі, та намагалися перевірити якість алкогольних напоїв з бару, заважаючи відвідувачам.

Жодних обґрунтованих пояснень, щодо своїх дій представники обласної міліції не надали. А от самі міліціонери пояснили, що мали б  провести документальну перевірку у закладі, через те, що зловили по вулиці Танцорова чоловіка із сурогатним алкоголем.

Я вважаю дії міліції такими, що не мають правового обгрунтування і пов’язую подібний вчинок із спробою тиску на підприємницький сектор в цілому, оскільки відомо про аналогічні «рейди» в інших закладах громадського харчування міста Тернополя. Не можу виключати, що такі дії певним чином пов’язані з тим фактом, що керівництво арт – бару «Коза» надають постійну підтримку акціям та заходам із захисту прав людини.

Вважаю, що тільки спільні консолідовані дії представників громадськості та журналістів можуть зупини свавілля правоохоронців. Такими спільними кроками могло би бути постійне неупереджене висвітлення дій міліції, проведення круглих столів, прес – конференцій, а при необхідності проведення протестних публічних акцій. Першим кроком міг би стати також збір підписів під відкритим зверненням до новопризначеного міністра внутрішніх справ з вимогою здійснити службове розслідування даного випадку із залученням до перевірки журналістів та правозахисників.

З повагою Білик Ігор

http://bilyk-ihor.blogspot.com/2012/12/blog-post.html

Історія одного тернопільського провайдера, або як нашого брата дурять …

Кримінальну справу проти Віталія Ломаковича закрили не розпочавши