Тернопільські журналісти проти криміналітету, який, під виглядом громадських активістів, починає “вчити, як треба жити”

Поділитися


Про те, що у Тернополі колишні засуджені починають втручатися у у сферу громадського життя, вже писалося неодноразово не одним ЗМІ. Якщо до весни цього року “громадський сектор” нудив роками і нікому не був цікавий, то після Революції Гідності, завдяки статусу громадського активіста, чимало аферистів почали “люструвати” та займатися “волонтерством. Кримінальний світ зрозумів, що їхня діяльність без підтримки ЗМІ не може набрати суспільного резонансу, а отже впізнаванності і довіри у людей,  навіть якщо вони розміщують  власні матеріали про  “безкорисну” діяльність на своїх “громадських” сайтах.  Інша сторона медалі цього процесу – вплив так званих правоохоронців, які роками наживалися на корупційних схемах, як от обласний очільник пркуратури Гулкевич, намагались знищити Євромайдан, а тепер з допомогою вихованців з Пласту, “підливають масла у вогонь” ексклюзивними даними на нібито правдоборчих сайтах. Зрозуміло, що правоохоронна сфера хоче знищити криміналітет, який перефарбувався у громадських активістів. Але робить це не за прогресивною вимогою часу, а лише щоб законсервувати своє панівне положення. Справжнім патріотам не потрібні ні перші – “кримінальники-громактивісти”, ні другі -“корупціонери при владі в мерії, прокуратурі, міліції, судах. Разом з тим третьої сили, яка мала б авторитет у Тернополі просто не існує. Про партії та їхніх ідіотів не згадуємо. Більшість громадських утворень, навіть не пов’язаних з криміналом, успішно обслуговує інтереси спецслужби, облавтодору та інших злодюг при владі, які розподіляють кошти.

Нещодавно журналіст інтернет-газети “Доба” Наджога Назарій провів своє незалежне розслідування. Оскільки він має значний життєвий досвід,  працював у різних сферах, поки не почав заробляти на життя кореспондентською працею,  то легко виявив неправду однієї з організацій –  так званої громадської організації “Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією”. Керівник цього утворення Ігор Таловов затримав Назарія Наджогу і утримував в офісі проти волі журналіста. Лише з викликом правоохоронців, журналіст був звільнений. Про це йшлося на засіданні тернопільського прес-клубу, під час якого журналіст розповів про скандальну ситуацію. Керівник тернопільської міліції та прес-служби прокуратури повідомили про їхні дії щодо ненормальної ситуації, яка трапилась у Тернополі з журналістом.

За фактом перешкоджання журналістській діяльності та незаконного позбавлення волі розпочато кримінальне провадження. Прокуратура м.Тернополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому міліцією за ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Прикро, що у Тернополі діє стільки часу громадська організація, якої юридично не існує і збирає кошти для солдатів АТО.

P.S. Як вдалось дізнатись журналісту “ПРО ВСЕ”, Ігор Таловов надав міліції відеозапис розмови, який він проводив а також написав заяву з вимогою порушити кримінальну справу проти журналіста Назарія Наджоги за наклеп.

 

 

Як трусило в Одесі (відео)

0

Тернопільська вища футзальна ліга: наймолодші знову перемагають