Вкладаючи у бібліотеку, будуєш майбутнє держави

Поділитися

Бібліотека – храм душі, особливий простір з особливою енергетикою, настроєм, затишком. І хоч сучасність відкриває перед нами безмежжя новітніх джерел інформації, ніщо не може замінити живого спілкування з книгою.
Відомий педагог, письменник Василь Сухомлинський сказав: «Людина, для якої книжка вже з дитинства стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою і спустошеною.»
Звісно, світ не стоїть на місці і разом з ним змінюється людство. Щоб задовільнити потреби сучасного читача, бібліотекарі все частіше звертаються до інноваційних форм роботи, впроваджують інформаційні технології, створюють всі умови для цікавого дозвілля. Та попри все, незмінним духовним символом бібліотеки залишається книга. Адже саме читання допомагає дитині формуватись як особистості, розвиває кругозір і творчі здібності, збагачує лексикон і навіть лікує душевні рани.
Прикро це констатувати, але сьогодні бібліотека не може в повній мірі задовільнити запити юних читачів. Придбати необхідну літературу дуже непросто, особливо в умовах повного ігнорування з боку влади.
І лише завдяки істинним книголюбам, справжнім поціновувачам друкованого слова, фонди книгозбірні поповнюються новими виданнями літератури. Користувачі бібліотеки, автори книг, видавництва, громадські організації, небайдужі тернополяни – це ті люди, які не уявляють свого життя без «паперового друга» і дають можливість іншим доторкнутися до незвіданої таємниці, яку ховає в собі кожна непрочитана книга.
Щедрі дарунки у вигляді добірної літератури бібліотека неодноразово отримувала з рук щирих друзів та партнерів книгозбірні видавництва «Навчальна книга – Богдан».
Не стоять осторонь і київські видавництва «Зелений пес» та «Країна мрій». Зокрема, до Міжнародного дня дарування книг видавництво «Зелений пес», директорами якого є брати Капранови, подарувало бібліотеці 20 примірників книг, а видавництво «Країна Мрій» надіслало книги відомих українських та зарубіжних письменників, які користуються великою популярністю серед читачів. Це твори В.З.Нестайка, М.В.Гоголя, Ж.Верна, Е.Сетона-Томсона, А.-К.Дойля.
Радують літературними дарунками і тернопільські письменники. Це: Валентина Семеняк-Штангей, Тамара Ткачук-Гнатович, Віра Паронова, Ірина Дем’янова, Марта Чопик, Богдан Мельничук, Раїса Обшарська, Богдана Дурда, Лідія Шумбарець, Марія Гуменюк.
Нерідко дарують книги і письменники з інших областей. Зокрема: дитяча письменниця з Хмельниччини Людмила Савчук подарувала цілу бібліотечку книг для найменших читайликів; черкащанин Володимир Стрекаль надіслав видання «Абетка-дивина», «Небесна мандрівка», «Соняшний соняшник», «Сорочі новини»; киянка Тетяна Дьомкіна подарувала серію книг про дивовижний світ тварин. Новинками з «авторського» цеху радують львівянки Любов Балух та Наталка Малетич, а також дитячий письменник з Івано-Франківська Іван Андрусяк.
Долею бібліотек переймаються громадські організації. Відтак Рівненьска громадська організація «Психолого-логопедичний центр «Ефектус» подарувала книгу Кошовенко Л. «Виховання дитини», а львівська компанія «Соціоінформ» закупила 6 книг за шкільною програмою. Це твір О.Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» та М.Лівіна «Бабине літо».
З року в рік посол Канади в Україні Роман Ващук надсилає нам книги відомої канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері. Серія видань про дівчину-сироту Енн користується великою популярністю серед читачів дітей.
Нове життя отримали й книги, які потрапили до нас з приватних колекцій наших читачів.Чудові енцеклопедичні видання подарував Роман Михайлишин. Серед них: «Велика книга знань», «Енциклопедія про все на світі», «Цікаве, дивовижне, таємниче», «Чудеса світу», «Ілюстрована енциклопедія тварин». Семещук Вікторія презентувала книги, які входять до шкільної програми: Ш.Руставеллі «Витязь в тигровій шкурі», Г.М.Гоголь «Тарас Бульба», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Повість минулих літ». Александрова Олена Юріївна подарувала цілу бібліотеку пригодницько-детективної літератури.
Пишаємось і дякуємо за підтримку читачам, які творять на літературній ниві. Марія Дерій, яка працює викладачем факультету обліку і аудиту ТНЕУ, була активним користувачем бібліотеки. Вона написала книгу для дітей про економіку «Короткі історії про місто ринок» і презентувала її бібліотеці. А Олексій Мартинюк, школяр 24-ї школи, подарував нам свою власну книгу «Неймовірні пригоди звичайного хлопця».
І це тільки краплинка в морі книжкових подарунків. З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек працівники книгозбірні щиро дякують всім добродійникам за розуміння і підтримку, за те, що допомагають нам виховувати у стінах книгозбірні думаючих, освічених і впевнених у собі громадян України.

Зав. відділом комплектування
і обробки літератури Шеховцова Т.І.

Іменини професії в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей

Что такое Aliexpress