Одною рукою Надал штрафує “Теркомуналсервіс”, а іншою дає 18 мільйонів

Поділитися

nadallТернопіль останній 4 дні тонув у снігу, який не прибирали з вулиць та тротуарів.

Як відомо, 24 листопада 2015 року новообрані депутати Тернопільської міської ради своїм рішення знищили комунальну установу  – КП “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”  (МШЕД) яке займалось прибиранням Тернополя за 15 мільйонів гривень у рік.

Прибирати Тернопіль почала луцька фірма “Теркомуналмсервіс”. Мер тішився, що місту це буде дешевше на 2 мільйони гривень. Насправді, ці пижики просто роздмухують пилюку влітку (див. відео) і, як переконалось все місто, не збирають взагалі снігу взимку. Пролобіював це підприємство заступник мера Владислав Стемковський.

З 7 по 11 листопада в «Віснику державних закупівель» опубліковано оголошення про результати 69 тендерів на загальну суму 480 мільйонів гривень. З цієї суми по десяти найбільших тендерах пройшло 350 мільйонів гривень. У п’ятірку найбільших закупівель потрапило тернопільське управління житлово-комунального господарства, яке  виділило 18 мільйонів 910 тисяч гривень ТОВ “Теркомуналсервіс” для санітарного утримання вулично-дорожньої мережі файного міста Тернопіль.

На брифінгу 14 листопада міський голова Сергій Надал заявив, що до згаданого підприємства будуть застосовані фінансові та дисциплінарні штрафні санкції, а проти директора “Теркомуналсервіс” Віктора Сироватки  має бути порушена кримінальна справа. “Ми вивчаємо питання доцільності співпраці із “Теркомуналсервіс”, а наразі юристи міської ради готують позов щодо виставлення штрафних санкцій аж до розірвання угоди”, — збрехав у черговий раз мер.

Вся Тернопільщина бачила, як поки що міський голова Сергій Надал  шукав винних у своїй бездіяльності під час зустрічі з громадськістю.

Цілком логічно, що мер мав би піти у відставку за таку брехню. Добровільно. Але у цьому є великі сумніви. Бо Надалу винні всі, тільки не він. Натомість серед депутатів бракує голосів, щоб розпочати процедуру недовіри меру.

kapetcs2
Недаремно футбольні вболівальники скандували

Прокурорська Санта-Барбара

Пранкер Вован оприлюднив розмову з Порошенком