Перший тернопільський балет

Поділитися

body_ballet_1«Якщо ти хочеш танцювати, то будеш це робити, незважаючи на труднощі і перешкоди»
Віра в себе, улюблене заняття, працьовитість і наполегливість здатні робити дива в нашому житті. У цьому глибоко переконані керівник народної студії сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о dance company» Любов Борисяк та її вихованці – Марія Голод і Віктор Тарасюк. До речі, саме ці двоє танцівників отримали головні ролі в одноактному балеті «Нескорені духом», презентація якого відбулась 18 травня 2016 року в ПК «Березіль» з нагоди 25-річчя колективу та 50-річчя ТНЕУ.
Марія втілювала образ Долі, а Віктор зіграв Нескореного. Між цими танцівниками та персонажами балету, яких вони зіграли, можна провести паралелі, адже попри молодий вік Марії та Віктора, за їхніми плечима понад десять років занять танцями і серйозні труднощі, що не раз ставали їм на заваді. Але, як стверджує керівник студії Любов Борисяк, усі її підопічні просто роблять те, що дуже люблять, тому вже сам процес репетицій приносить їм задоволення, а коли виникають якісь перешкоди, вони ніколи не відступають, а гідно долають їх.
Танцює після перелому хребта
Віктору Тарасюку лише 17 років. З них 11 він займається танцями. Ініціатором була мама, яка привела його в студію сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о dance company». Спочатку хлопець не дуже хотів цим займатися, але згодом захопився і тепер не уявляє без танців свого життя. Першим викладачем хореографії була Любов Йосипівна Борисяк, яка вміло розвинула мистецькі здібності юнака, і саме йому довірила роль Нескореного в одноактному балеті «Нескорені духом».
Серйозною перешкодою на шляху до професійних танців стала для Віктора важка травма хребта у 2012 році. В школі на уроці фізичної культури він невдало впав. Медики приголомшили діагнозом – компресійний перелом хребта, через що хлопець півроку був змушений лежати в ліжку, проходити тривалий курс реабілітації, вчитися заново ходити. Переживши усе це, він мужньо сприйняв невтішний вердикт лікарів – йому категорично заборонили займатися танцями. Але це не зупинило хлопця, а, навпаки, розбудило в ньому нові внутрішні сили для того, щоб кардинально змінити цю ситуацію. Тож попри усі песимістичні прогнози щодо його улюбленого заняття, незважаючи на біль і дискомфорт, вже через рік юнак подолав страх, відновив свої сили і знову вийшов на сцену, щоб танцювати.
Наразі вершиною його танцювальної кар’єри стала головна роль в одноактному балеті «Нескорені духом», де Віктор Тарасюк був в образі ключового персонажа Нескореного. Це перша велика робота юнака. Працювати над образом допомагало заохочення Любові Йосипівни та непростий життєвий досвід.
– І я, і Нескорений пов’язані схожими життєвими ситуаціями, – каже Віктор Тарасюк. – Зокрема, я боровся з певними обставинами, які були проти мене: через перелом хребта всі казали, що мені не треба більше ходити на танці, бо буде гірше для мене, а в балеті ніхто не хотів бути з Нескореним. Але і я, і мій персонаж вірили в себе, незважаючи ні на що.

Надія Савченко кидає Юлію Тимошенко

Електоральні настрої населення та оцінка соціально-економічної ситуації в Україні