Діти-сироти святкували Пасху в родинах тернопільських міліціонерів

Поділитися

Напередодні Свята Воскресіння на Тернопільщині стартувала благодійна акція «Подаруйте радість дитині на Великдень у родині». До доброчинної програми долучилися й тернопільські міліціонери, які прийняли на свята дванадцятеро сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Допомогти підліткам пізнати святкові звичаї, відчути тепло родинного затишку – саме таку мету ставили перед собою правоохоронці. Для прикладу, працівники Шумського райвідділу міліції зголосилися забрати на свята у свої домівки дітей-сиріт з місцевого дитячого будинку сімейного типу. У цьому закладі місцева жителька Любов Бальчос виховує тринадцятьох дітей – семеро власних та шестеро прийомних.

Коли міліціонери прийшли до будинку, діти раділи гостям, які опікуються будинком понад п’ять років. Раніше господині у вихованні малечі допомагав чоловік. Сталося так, що він нещодавно помер. Жінка не опустила руки й продовжує доглядати за дітьми. Звичайно, для неї особливо цінною є будь-яка допомога. Працівники місцевого райвідділу часті гості у будинку – вони завжди приходять до підшефних не з пустими руками. Тепер, окрім матеріальної допомоги, вирішили ще й зайнятися вихованням своїх підопічних.
Майор міліції із Шумського райвідділу внутрішніх справ Микола Мельничук забрав додому на свята третьокласницю Ліну. Дівчина швидко здружилася з іншими дітьми. Для них, а також для дорослих школярка продемонструвала прекрасні музичні здібності. Найулюбленішим інструментом для дівчинки є бандура. Ліна обіцяє, що обов’язково втілить у життя мрію – навчиться виконувати найскладніші мелодії на інструменті.
Двійко вихованців Гримайлівської школи-інтернату святкували Великодень у родинах правоохоронців із Чортківського райвідділу міліції. Багато позитивних вражень отримали співробітники із Заліщицького та Гусятинського райвідділів, які також брали у ці дні дітей додому.
Не залишилися осторонь важливої справи і керівники обласного управління внутрішніх справ. Двоє дівчаток та хлопець з Тернопільського дитячого будинку смакували паску у їхніх родинах. Міліціонери придбали для дітей святковий одяг, інші подарунки. Не обійшлося без освячення паски у храмі. Міліціонери влаштували для дітей, обділених долею, екскурсії та поїздки. Кажуть, що найприємніше було бачити таких дітей усміхненими та радісними. Подібні заходи стануть традиційними для тернопільських міліціонерів.

Міжнародний проект «Євроавтобус» завітає на Тернопілля

Звернення президії обласної ради профспілок у зв’язку з 25-ю річницею аварії на Чорнобильській АЕС